RU
 

У Росії маніяків будуть шукати за допомогою ШІ

Корреспондент.net,  19 жовтня 2020, 02:58
0
746
У Росії маніяків будуть шукати за допомогою ШІ
Фото: ТАСС
У Росії створили програму на основі ШІ з пошуку серійних злочинців

Спеціальна програма прораховує і пропонує найвірніший варіант. Портрет маніяка слідчі отримують за кілька хвилин розрахунків, повідомили в СК РФ.

 

У Росії створили програму на основі штучного інтелекту з пошуку серійних злочинців. Про це в понеділок, 19 жовтня, пишуть Известия, з посиланням на керівника Науково-дослідного інституту криміналістики СК РФ Олексія Бессонова.
 
"Вивчивши більше однієї тисячі епізодів, скоєних 186 маніяками і насильниками, включаючи досвід розслідування справ Чикатило (58 жертв) і Попкова (більше 80 відомих злочинів), фахівці розробили алгоритм, що дозволяє скласти пошуковий портрет злочинця", - розповів Бессонов Известиям.
 
За його словами, щоб запустити програму, потрібно внести в таблицю вихідні дані з огляду місця події, характеристики жертви і скоєного злочину.
 
"Спеціальна програма прораховує і пропонує найбільш вірний варіант. Портрет маніяка ми отримуємо за кілька хвилин розрахунків - і можна починати пошуки", - повідомив Бессонов.
 
Як стверджують в СК, програма може визначити вік злочинця з точністю до 80%, виявити у нього наявність психічних захворювань з достовірністю 81,5%.
 
"З точністю 96% ми встановлюємо, чи був маніяк знайомий з жертвою чи ні, що важливо для подальшого розслідування", - пояснив Бессонов.
 
Уточнюється, що для створення і тестування програми знадобилося три роки. До розробки програми правоохоронців підштовхнули резонансні вбивства в Іркутську, Краснодарі, Москві і Підмосков'ї.
 
Також він розповів, що зараз в СК РФ розробляється унікальна програма, за допомогою якої можна буде спрогнозувати "аж до кілометра, як далеко живе підозрюваний від місця злочину".
 
 
Перед цим повідомлялось, що в столичних житлових масивах Райдужний і Воскресенка майже місяць орудував маніяк, нападаючи з ножем на чоловіків. Щонайменше четверо чоловіків стали його жертвами.
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: РоссияМоскваманьякиследствиепреступникиискусственный интеллект
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі