RU
 

Тисячі людей протестували проти Нетаньяху в Ізраїлі

Українська служба DW,  12 жовтня 2020, 07:33
0
334
Тисячі людей протестували проти Нетаньяху в Ізраїлі
Фото: AFP
Протести проти Нетаньяху у Тель-Авіві

Тисячі людей протестували проти Біньяміна Нетаньяху в Ізраїлі попри жорсткі правила через пандемію COVID-19. Демонстранти вимагають відставки прем'єра.

Тисячі людей у суботу, 10 жовтня, знову вийшли на вулиці міст в Ізраїлі, щоб висловити протест проти прем'єр-міністра країни Біньяміна Нетаньяху. Протестувальники у Тель-Авіві і Єрусалимі закликали піти Нетаньяху у відставку, повідомляє інформагенція AFP. Протестувальники звинувачують Нетаньяху у корупції та незадоволені його роботою щодо протидії поширенню коронавірусу.

Зазначається, що здебільшого демонстранти дотримувалися правил, запроваджених з метою запобігання поширенню коронавірусу. Винятком став Тель-Авів, де на вулиці вийшли тисячі демонстрантів, якіи не дотримувалися відстані один з одним. Крім того, між частиною протестувальників і поліцією сталися сутички. За даними поліцейських, деякі протестувальники кидали у них каміння, а ті відповідали контрзаходами.

 Сутички між протестувальниками і поліцейськими у Тель-Авіві

Нагадаємо, минулого тижня парламент в Ізраїлі ухвалив закон, який в рамках надзвичайного стану через епідемію обмежує свободу проведення демонстрацій. Нові правила забороняють людям відходити більше, ніж на кілометр від своїх домівок, зокрема, і для участі в акціях протесту.

Крім того, напередодні очікуваних демонстрацій, поліція знову посилила правила. Згідно з ними, демонстранти могли збиратися у групи лише до 20 осіб. Вони повинні тримати відстань два метри один від одного у групах і носити захисну маску. Мінімальна відстань між окремими групами повинна бути 20 метрів.

Згідно з останніми даними Університету Джонса Гопкінса, в Ізраїлі офіційно підтвердили понад 289,8 тисяч інфікувань, 1941 смерть і більше 225,7 тисячі випадків одужання.

Джерело: Українська служба DW


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: ИзраильпротесткорупціяпандемияНетаньяху
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі