RU
 

Головний герой - муха. Дебати віце-президентів у СШАСюжет

Корреспондент.net,  8 жовтня 2020, 21:01
0
894
Головний герой - муха. Дебати віце-президентів у США
Дебати Пенса і Харріс

У США увечері 7 жовтня пройшли дебати кандидатів на пост віце-президента, Демократичну партію представляла сенатор від Каліфорнії Камала Харріс, а Республіканську - нинішній віце-президент країни Майк Пенс.

 
Зазвичай дебати кандидатів у віце-президенти не викликають особливого ажіотажу в США. Але не цього разу. Зустріч Камали Харріс і Майка Пенса вже охрестили "найважливішою в історії США за останні 40 років".
 
Причина - у віці претендентів на президентський пост - до моменту інавгурації в січні 2020 року Джо Байдену виповниться 78 років, Дональду Трампу - 74. Нинішній глава Білого дому вже хворий ковідом, а у його опонента серйозні проблеми зі здоров'ям були ще в 1980-х роках.
 
Тому в США реально вважають, що в умовах пандемії коронавірусу існує ймовірність того, що 55-річна Камала Харріс і 61-річний Майк Пенс можуть зайняти президентський пост.
 
 
Спокійний темп
 
Перші дебати Трампа і Пенса в США назвали найгіршими в історії, у першу чергу, через постійні взаємні образи, які звучали від депутатів.
 
Дебати ж між Пенсом і партнеркою Байдена - Харріс - були набагато більш спокійними і розміреними.
 
Ситуацію з пандемією в США сенатор Харріс назвала "найбільшим провалом, який був у будь-якій президентській адміністрації в історії нашої країни".
 
Вона нагадала, що під час епідемії померли 210 000 американців, заразилися понад 7 млн ​​жителів країни, а більше 30 млн осіб були змушені звернутися за допомогою з безробіття. Відповідальність за це, на її думку, повинна взяти на себе адміністрація Трампа.
 
У відповідь Майк Пенс, який очолює в Білому домі робочу групу з боротьби з епідемією, заявив, що план боротьби із захворюванням, який пропонує Джо Байден, "дуже нагадує плагіат", і пообіцяв, що вже в наступному році в США з'явиться ефективна вакцина.
 
 
Втрутилася муха
 
На думку багатьох американських телеглядачів головним героєм минулих дебатів стала звичайна муха, що вмостилася на зачісці віце-президента Пенса в самий розпал дискусії.
 

 

Муха спокійно сиділа на місці не менше двох хвилин, а сам віце-президент навіть не спробував прогнати комаху.

 
"Мені всі заздрять, тому що у мене виявилося найкраще місце на дебатах цього вечора", - повідомив негайно створений твітер мухи з хештегом @MikePenceFly.
 
Комаха просиділа на голові Пенса під час його виступу з питання расової дискримінації в США.
 
Уже після дебатів кандидат в президенти від Демократичної партії Джо Байден опублікував свою фотографію, на якій він сидить з мухобійкою.
 

 

Особливі умови
 
За наполяганням виборчого штабу Харріс, під час дебатів претендентів на сцені поділяли два плексігласових екрани, а самі учасники дебатів перебували на відстані майже чотирьох метрів одне від одного. Проти цього заходу штаб Пенса спочатку намагався заперечувати, але потім погодився із запропонованими умовами.
 
 
Трамп на дебати не піде
 
Після того, як Трамп захворів на коронавірус, комісія з президентських дебатів оголосила про рішення провести наступну заплановану зустріч Байдена і чинного президента дистанційно.
 
Трамп виступив проти онлайн-дебатів, він заявив, що вважає саме рішення комісії "віртуальним" і спрямованим на те, щоб захистити його суперника. Представники штабу Байдена після відмови Трампа заявили, що їхньому кандидату не терпиться "поговорити безпосередньо з народом Америки".
 
Трамп же замість дебатів збирається провести мітинг.
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
СПЕЦТЕМА: Сюжети
ТЕГИ: СШАБайденДональд Трампдебаты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі