RU
 

Екс-президента Киргизстану перевели на домашній арешт

Корреспондент.net,  6 жовтня 2020, 14:57
0
265
Екс-президента Киргизстану перевели на домашній арешт
Фото: 24.kz
Наразі точне місце знаходження Атамбаєва невідоме

При цьому в ніч на 6 жовтня прихильники політика звільнили його з СІЗО під час масових заворушень у Бішкеку.

 
Первомайський суд у Бішкеку призначив екс-президенту Киргизстану Алмазбеку Атамбаєву домашній арешт як запобіжний захід. Про це у вівторок, 6 жовтня, повідомило інформагентство Інтерфакс з посиланням на його адвоката Замира Жоошева.
 
При цьому в ніч на 6 жовтня прихильники політика звільнили його з СІЗО під час масових заворушень, що спалахнули в Бішкеку.
 
"Алмазбек Атамбаєв у безпеці", - сказав інформагентству представник Соціал-демократичної партії Киргизстану, яку раніше очолював колишній президент.
 
Колишній прем'єр-міністр країни Сапар Ісаков на зустрічі з прихильниками Соціал-демократичної партії Киргизстану сказав, що після звільнення Атамбаєву стало погано зі здоров'ям, тому він не прийшов на цей захід.
 
Атамбаєв у червні був засуджений до 11 років позбавлення волі у справі про корупцію при незаконному звільненні кримінального авторитета.
 
Йому мав бути суд у справі про зіткнення в селі Кой-Таш 7-8 серпня 2019 року, в очікуванні суду він перебував у СІЗО Держкомітету національної безпеки Киргизстану.
 
Нагадаємо, увечері 5 жовтня в столиці Киргизстану почалися масові протести незгоди з результатами минулих парламентських виборів. Пізніше учасники протесту захопили будівлю парламенту, де незабаром почалася пожежа.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: судКыргызстанарестСИЗО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі