RU
 

У Киргизстані створили Координаційну раду

Корреспондент.net,  6 жовтня 2020, 11:05
0
162
У Киргизстані створили Координаційну раду
Протести в Киргизстані

Найближчим часом очікується заява Координаційної ради. Тим часом активісти закликають провести дострокові президентські і парламентські вибори в країні.

 
У Киргизстані група політиків заявила про створення Координаційної ради з метою відновити правове поле в країні. Про це у вівторок, 6 жовтня, повідомляє 24.kg з посиланням на джерела.
 
Також відзначається, що інформацію про створення Ради згодом підтвердив колишній прем'єр-міністр Темір Сарієв.
 
За його словами, на прес-конференції в Бішкеку Координаційна рада зробить заяву.
 
Тим часом активісти Киргизстану закликають провести у Республіці дострокові вибори президента, а також нові парламентські вибори, повідомляє Інтерфакс.
 
"Повинні бути призначені дострокові вибори президента", - йдеться у зверненні Громадянського союзу За реформи і результат, опублікованому у вівторок.
 
У Союзі також заявили про необхідність звернутися до ще діючого складу парламенту країни, щоб провести засідання для обрання нового складу тимчасового уряду Республіки і проведення нових парламентських виборів.
 
Активісти закликали призначити нові вибори в парламент "в розумні терміни".
 
Також у Громадянському союзі закликають до створення уряду народної довіри, де б об'єдналися "основні політичні сили", чиї лідери дадуть обіцянку не брати участь у виборах в парламент.
 
Нагадаємо, чинний президент Киргизстану Сооронбай Жеенбеков заявив про спробу захоплення влади в країні і закликав опозицію повернутися в правове поле. У свою чергу опозиція Киргизстану заявила про "повалення злочинної влади".
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: ОппозицияпротестыКыргызстанпереворотзаявление
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі