RU
 

До Німеччини з Греції прибув літак із біженцями

Українська служба DW,  1 жовтня 2020, 07:09
0
362
До Німеччини з Греції прибув літак із біженцями
Фото: DPA
Біженці після прибуття в аеропорту Ганновера

До Німеччини літаком прибули у середу 139 біженців з Греції. Серед них більше півсотні неповнолітніх без супроводу дорослих, які раніше були в таборі Моріа, що згорів.

До німецького Ганновера в середу, 30 вересня, прибув літак із Греції з біженцями на борту. Літак забрав із Греції 51 неповнолітню дитину без супроводу дорослих, які опинилися без даху над головою після пожежі в таборі для біженців "Морія". Про це повідомило міністерство внутрішніх справ Німеччини. Окрім того, цим рейсом прибули ще 17 хворих дітей зі своїми родичами - тобто 88 людей, пише інформагенція AFP. Новоприбулі повинні пройти процедуру отримання притулку, пише dpa.

Найближчим часом Німеччина готується прийняти ще понад 1550 біженців, які нині перебувають у Греції. Їх розподілять по різних федеральних землях.

Загалом цьогоріч до Німеччини прибули 609 біженців, які раніше втекли до Греції. Серед них 104 - неповнолітні без супроводу та 142 хворі дитини.

У таборі "Морія" на острові Лесбос перебували понад 12 тисяч мігрантів. 9 вересня табір згорів. Більшість його мешканців опинилися просто неба. Місцева влада спорудила тимчасовий наметовий табір. Туди переселили тисячі мігрантів.Поліція затримала п'ятьох підозрюваних у підпалі "Морії".

На Лесбосі сталися сутички між мігрантами і поліцією

Джерело: Українська служба DW


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: Греция
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі