RU
 

Бої в Нагірному Карабасі: втрати лише вірменської сторони - понад сотню

Українська служба DW,  30 вересня 2020, 07:59
0
2594
Бої в Нагірному Карабасі: втрати лише вірменської сторони - понад сотню
Фото: DPA
Азербайджанські військові

Загальна кількість жертв у регіоні, починаючи з неділі, зросла до щонайменше 114-ти. Про точну кількість загиблих із боку Азербайджану невідомо: Баку не оприлюднює дані про військові втрати.

Під час боїв у Нагірному Карабасі, які тривають вже третій день, кількість жертв тільки з вірменської сторони у вівторок, 29 вересня, сягнула понад сотню осіб. Загальне число жертв у регіоні, починаючи з неділі, зросло до 114-ти. Серед загиблих - десятки військових і цивільних, повідомляє інформагенція dpa з посиланням на офіційні дані з Єревану та Баку.

Про точну кількість загиблих із боку Азербайджану наразі невідомо. Генпрокуратура Азербайджану заявила про 12 загиблих цивільних і ще 35 поранених, які потрапили до лікарень. Про військові втрати в Баку не повідомляють.

Бої у Нагірному Карабасі тривають від неділі. У вівторок азербайджанські війська продовжили наступ у бік міста Фізулі, повідомило міністерство оборони Азербайджану. За даними відомства, було знищено чотири вірменських танки.

У Степанакерті міністерство оборони невизнаної Нагірно-Карабаської Республіки своєю чергою заявляє про знищення великої кількості бронетехніки азербайджанської армії та значні людські втрати противника.

У місті Гадрут повідомили про загибель жінки і трьох поранених внаслідок обстрілу з бойового дрона.

Збиття вірменського літака

Міноборони Вірменії заявило ввечері 29 вересня про те, що турецький винищувач F-16 збив вірменський Су-25. "Під час повітряного бою турецький F-16 у повітряному просторі Вірменії збив Су-25 ВПС Вірменії, пілот загинув", - написала на Facebook прессекретарка міністерства Шушан Степанян.

У Єревані стверджують, що турецькі винищувачі забезпечували удари азербайджанських винищувачів Су-25 і безпілотників Bayraktar по вірменських населених пунктах Варденіс, Мец Масрік, Сотк, а також по підрозділах збройних сил Вірменії.

Єреван не надав доказів збиття вірменського літака. Туреччина й Азербайджан назвали цей закид цілковито неправдивим, передає інформагенція Reuters.

Меркель закликала до припинення вогню

Канцлерка ФРН Анґела Меркель закликала Вірменію та Азербайджан до припинення вогню. В уряді ФРН зазначили, що Берлін не володіє інформацією, яка зі сторін спричинила останнє загострення конфлікту.

Нагадаємо, вранці 27 вересня міноборони Азербайджану заявило про початок контрнаступальної операції на лінії зіткнення з Вірменією. Президент Азербайджану заявив, що операція є відповіддю на вірменські артобстріли, внаслідок яких загинули азербайджанські громадяни. Азербайджан оголосив про запровадження воєнного стану, а в окремих районах і містах комендантської години, а також часткової мобілізації. Ще раніше до аналогічних кроків вдалися Вірменія та "НКР".

Джерело: Українська служба DW


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Конфлікт у Нагірному Карабасі
Азербайджан і Вірменія встановили перший прикордонний стовп
Вірменія та Азербайджан вперше узгодили делімітацію ділянки кордону
Кремль підтвердив виведення "миротворців" з Карабаху
Російські "миротворці" покидають Карабах - ЗМІ
Азербайджан вимагає від Вірменії звільнення чотирьох сіл
СПЕЦТЕМА: Конфлікт у Нагірному Карабасі
ТЕГИ: конфликтАрменияАзербайджанКарабахжертванагорный карабах
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі