RU
 

Глава Євроради озвучив теми майбутнього саміту

Корреспондент.net,  30 вересня 2020, 04:09
0
138
Глава Євроради озвучив теми майбутнього саміту
Фото: Рixabay
Саміт ЄС відбудеться 1-2 жовтня

Зміцнення стратегічної автономії ЄС стане головним питанням, яке обговорять учасники зустрічі.

На саміті Євросоюзу, який триватиме 1 і 2 жовтня, будуть підняті такі головні теми, як отруєння російського опозиціонера Олексія Навального, конфлікт в Нагірному Карабасі і ситуація в Білорусі. Про це у вівторок, 29 вересня, повідомив глава Євроради Шарль Мішель в посланні лідерам країн-членів Союзу.

"Ми обговоримо актуальні питання, які потребують нашої уваги, а саме ситуацію в Білорусі, отруєння Олексія Навального і Нагірно-Карабаську ескалацію", - зазначено в листі.

Також лідери ЄС під час зустрічі планують обговорити відносини з Пекіном.

"Ми хочемо працювати з Китаєм над вирішенням основних глобальних проблем, таких як пандемія COVID-19 і зміна клімату. Ми також хочемо наполягати на більш збалансованих і взаємно вигідних економічних відносинах, що забезпечують рівні умови гри", - заявив Мішель.

Крім того, учасники саміту розглянуть ситуацію в Східному Середземномор'ї, в якій Туреччиною порушені інтереси Греції.

"Наша мета - створити простір для конструктивного діалогу з Туреччиною для досягнення стабільності і безпеки в усьому регіоні, а також забезпечити повне дотримання суверенітету і суверенних прав всіх держав-членів ЄС", - зазначив глава Євроради.

Водночас найголовніше обговорення, за словами Мішеля, торкнеться зміцнення стратегічної автономії ЄС поряд з відкритою і конкурентоспроможною соціальною ринковою економікою.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський під час відеоконференції з євродепутатами розповів їм про курс України в ЄС і висловив сподівання, що майбутній саміт Україна - ЄС буде успішним.

Отруєння Навального в Німеччині визнали порушенням заборони на хімзброю


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: ЕСЕвросоюзсаммитвстречаЕвросовет
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі