RU
 

У Празі пройшов антикарантинний мітинг

Корреспондент.net,  27 вересня 2020, 21:50
0
372
У Празі пройшов антикарантинний мітинг
У Чехії важка ситуація з коронавірусом

Понад 200 учасників акції зажадали скасувати обов'язкове носіння медичних масок у приміщеннях, громадському транспорті та на масових заходах.

Мітинг протесту проти відновлюваних чеською владою соціальних обмежень, пов'язаних з прискоренням темпів поширення в країні коронавірусу, пройшов у неділю, 27 вересня, в Празі, повідомляє ТАСС.

Понад 200 учасників акції, що відбулася на площі Палацького в центрі Праги, вимагали скасувати обов'язкове носіння медичних масок у приміщеннях, громадському транспорті та на масових заходах. Учасники мітингу тримали транспаранти з написами "Дайте нам жити природним чином!", "Дайте можливість нашим дітям вільно дихати!".

Учасники акції були без медичних масок, незважаючи на діючий в столиці з 21 вересня обов'язок носити їх, якщо в громадському заході задіяно понад 100 осіб. Поліція, проте, відзначила мирний характер заходу та не зареєструвала інцидентів. Не відкидається, що до адміністративної відповідальності за порушення маскового режиму притягнуті організатори мітингу.

Нагадаємо, що в Чехії за 23 вересня від коронавірусної інфекції померли 19 пацієнтів. Це найвищий показник летальних випадків за весь час пандемії в країні.

Через зростаючу кількість інфікованих і тяжкохворих, в країні, починаючи з 24 вересня, були введені більш суворі запобіжні заходи поширення коронавірусу.

Зокрема поліція почала затримувати в метро і наземному транспорті людей без масок. Штраф за це становить 10 тисяч крон (близько 435 доларів). Крім того, 32-річну жительку міста Новий Йічин засудили до трьох років тюремного ув'язнення умовно за те, що вона, знаючи, що хвора на COVID-19, користувалася громадським транспортом і відвідала магазин, не надівши до того ж маску на обличчя.


Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: протестыЧехия
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі