RU
 

Макрон і Путін обговорили отруєння Навального

Корреспондент.net,  14 вересня 2020, 15:51
0
394
Макрон і Путін обговорили отруєння Навального

Макрон закликав Путіна провести розслідування ситуації з Навальним. Путін попросив утриматися від голослівних звинувачень.

 
У ході розмови президентів Франції та Росії Еммануель Макрон закликав Володимира Путіна провести ретельне розслідування щодо ситуації з Олексієм Навальним. Про це повідомили в понеділок, 14 вересня, в Єлисейському палаці.
 
 
"Необхідно, щоб Росія прояснила ситуацію в ході ретельного і прозорого розслідування", - вважає Макрон.
 
За його словами, "Франція поділяє на основі власних досліджень висновки ряду європейських партнерів у тому, що стосується фактів отруєння із застосуванням речовини Новачок у порушення міжнародних норм використання хімічної зброї".
 
Крім того, Франція солідарна з Німеччиною щодо кроків, які слід вжити на тлі ситуації з Навальним, зазначив Макрон.
 
У той же час, у Кремлі заявили, що Путін підкреслив "недоречність голослівних, ні на чому не заснованих звинувачень російської сторони в даному контексті".
 
"З метою з'ясування реальних обставин події потрібно передача німецькими фахівцями в Росію біоматеріалів, офіційного висновку за результатами взятих у Навального аналізів, а також налагодження спільної роботи з російськими лікарями... Домовлено сприяти тому, щоб визначити параметри можливого взаємодії з європейськими партнерами на цей рахунок", - повідомили в Кремлі.
 
Також президенти обговорили ситуацію в Білорусі і Україні.
 
"По обидва боки висловлена ​​зацікавленість у швидкій нормалізації обстановки в республіці (Білорусь), розв'язанні кризи мирними засобами, шляхом конструктивного діалогу", - йдеться в повідомленні.
 
Путін і Макрон також обговорили лівійську проблематику, вказали на необхідність зусиль з виконання рішень Берлінської конференції. Президенти також висловили заклопотаність у зв'язку з відсутністю прогресу в реалізації Мінських домовленостей.
 
Раніше в ФРН заявили, що крім німецької лабораторії отруєння Навального підтвердили незалежні лабораторії у Франції і Швеції.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: УкраинаБеларусьПутинотравлениеНавальный
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі