RU
 

Лукашенко: Ситуація стабілізується до кінця року

Корреспондент.net,  10 вересня 2020, 11:10
0
497
Лукашенко: Ситуація стабілізується до кінця року
Фото: belta.by
Лукашенко представив нового генпрокурора

Білоруський президент заявив, що влада не для того дається, щоб її взяв, кинув та віддав.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що ситуація в країні повинна стабілізуватися вже в цьому році. Про це він заявив у четвер, 10 вересня, під час подання нового генпрокурора Андрія Швеця, повідомляє БелТА.

 "Сьогодні, скажімо так, в Мінську непростий період. Гострий період, який ми переживаємо. Напевно, вперше в історії нашої держави. Принаймні, останніх 10 років. Хоча багато хто зі мною не згодні, згадують середину 90-х. Кажуть: чи то ще було. Багато хто пам'ятає, коли перевертали автомобілі, спалювали їх на дорогах, коли дійсно десятки тисяч виходили на вулиці. Тоді було якось зрозуміло: їсти не було чого і дітей годувати було нічим", - сказав він.

Лукашенко зазначив, що не бачить "тієї активності прокуратури, яка б відповідала нинішньому періоду".

"Країна повинна повернутися вже в цьому році до того безпечного періоду, який був зовсім недавно і який характерний для нашої країни. Це просто імідж Білорусі", - сказав президент.

Також Лукашенко заявив, що влада не для того дається, щоб її взяв, кинув і віддав.

"Хочу вам сказати по-чоловічому, щоб у нас не було якоїсь недомовленості. Мені часто дорікають в тому, що "владу він не віддасть". Правильно дорікають. Мене народ не для цього обрав. Як і ви теж - володарі цієї влади, її носії. Влада не для того дається, щоб її взяв, кинув і віддав. У середині 90-х вона валялася в бруду, об неї витирали ноги. Так само як і про вас - тих, хто носив погони. Багато з вас цей період пам'ятають. І я не хочу, щоб Білорусь повернулася до того часу. Тому ніхто кинути в бруд владу, як вони вимагають, не посміє", - заявив він.

Раніше Лукашенко визнав, що "трохи пересидів" на посаді президента і заявив, що готовий провести реформу Конституції, після якої не відкидає проведення дострокових президентських виборів.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: БеларусьЛукашенкопротестыАлександр Лукашенко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі