RU
 

Глава КДБ Білорусі був звільнений через затримання "вагнерівців"

Корреспондент.net,  9 вересня 2020, 11:57
0
903
Глава КДБ Білорусі був звільнений через затримання  вагнерівців
Фото: belta.by
Лукашенко перепризначив керівництво КДБ і Радбезу

Лукашенко прокоментував недавні кадрові зміни в керівництві органів, що відповідають за безпеку країни.

 
Президент Білорусі Олександр Лукашенко позбавив посади керівника КДБ через ситуацію із затриманням 33 росіян. Про це розповів головний редактор радіостанції Говорить Москва Роман Бабаян, який брав участь в інтерв'ю російських журналістів з Лукашенком.
 
Так, Лукашенко призначив Валерія Вакульчика, який раніше очолював Комітет державної безпеки, державним секретарем Ради безпеки країни.
 
"Ми запитали, чи через цю всю історію позбувся своєї посади керівник КДБ? Він сказав "так". Він довго говорив на цю тему. Сенс такий: йому надійшла інформація, що на територію Білорусі заїжджає автобус, в якому сидять 33 людини", - сказав Бабаян.
 
За словами Бабаяна, Лукашенко розповів, що йому доповіли, що ці 33 людини розмістилися в готелі, а потім - що вони переїжджають у пансіонат.
 
"Він задає питання своїм керівникам спецслужб: ви зможете контролювати переміщення всіх цих людей і їх дії? Керівник КДБ сказав: ми не гарантуємо, що зможемо відстежувати дії цього загону. Після цього, каже, я віддав розпорядження їх затримати. Почали з'ясовувати, хто, навіщо і чому", - наводить Бабаян слова білоруського президента.
 
Нагадаємо, в кінці липня в Білорусі заявляли, що в країну прибуло понад 200 бойовиків для дестабілізації обстановки в період виборчої кампанії. При цьому повідомлялося про 33 затриманих. Пізніше затримані "вагнерівці" були передані Росії.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: БеларусьЛукашенкоКГБувольнение
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі