RU
 

У Монголії третій випадок смерті від бубонної чуми

Корреспондент.net,  7 вересня 2020, 21:10
0
503
У Монголії третій випадок смерті від бубонної чуми
Фото: Global Look Press
У Монголії від чуми помер 38-річний чоловік

Зараз 17 з 21 провінції Монголії схильні до ризику зараження бубонною чумою, стверджують у Національному центрі інфекційних захворювань.

 
На північному заході Монголії в провінції Завхан від бубонної чуми помер 38-річний чоловік. Це вже третя смерть від цієї хвороби в країні з початку року, повідомляє Сіньхуа з посиланням на монгольське Управління із зоонозних хвороб у понеділок, 7 вересня.
 
Відомо, що в минулому місяці чоловік їв м'ясо бабака в провінції Хувсгул на півночі Монголії, у результаті чого заразився бубонною чумою. Після цього 25 осіб, які знаходилися з ним у тісному контакті, отримали негативний результат тесту на цю хворобу.
 
За даними Національного центру інфекційних захворювань Монголії, на цей час 17 з 21 провінції країни схильні до ризику зараження бубонною чумою.
 
Нагадаємо, у серпні 42-річний чоловік помер від бубонної чуми в західній монгольській провінції Ховд. А в середині липня від цієї хвороби помер 15-річний підліток у західній провінції Гові-Алтай.
 
Чума - гостре інфекційне захворювання з високою летальністю і заразністю. У природних осередках джерелами інфекції - чумної палички - є в основному гризуни: бабаки, ховрахи, білки, щурі, а переносниками виступають блохи.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: смертьзаболеваниеболезньМонголиячумаумер
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі