RU
 

В ОЗХЗ відреагували на отруєння Навального

Корреспондент.net,  3 вересня 2020, 18:25
0
584
В ОЗХЗ відреагували на отруєння Навального

Організація висловила серйозну стурбованість у зв'язку з появою інформації про використання отрути Новачок і заявила про готовність надати допомогу.

 
В Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) заявили, що готові надати допомогу будь-якій країні в ситуації з отруєнням російського опозиціонера Олексія Навального, який, за версією німецької влади, був отруєний отрутою Новачок. Про це в четвер, 3 вересня, заявив генеральний директор організації Фернандо Аріас, повідомляє ТАСС.
 
Він зазначив, що будь-яке отруєння індивідуума з використанням речовини нервово-паралітичної дії вважається використанням хімічної зброї.
 
"Такі твердження викликають серйозну стурбованість. Держави - учасниці ОЗХЗ розглядають використання хімічної зброї будь-ким і за будь-яких обставин, що заслуговує на засудження і повністю суперечить правовим нормам, встановленим світовою спільнотою", - сказав Аріас.
 
"ОЗХЗ продовжує стежити за ситуацією і готова налагодити взаємодію і допомогти будь-якій державі-учасниці, яка може попросити допомогу", - підкреслив Аріас. При цьому гендиректор ОЗХЗ не уточнив, у чому саме може полягати допомога організації.
 
Напередодні уряд Німеччини заявив, що Навального отруїли Новачком. Тести, проведені в німецькій лабораторії, виявили сліди "хімічної нервово-паралітичної речовини групи Новачок".
 
Потім у РФ назвали отруєння Навального втручанням у внутрішні справи. Сьогодні президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що має дані про нібито фальсифікацію аналізів Навального в Німеччині.
 
 
Новости от Корреспондент.net в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: отравлениеНавальный
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі