RU
 

Розробник отрути Новичок розповів свою версію отруєння Навального

Корреспондент.net,  3 вересня 2020, 11:34
0
1721
Розробник отрути Новичок розповів свою версію отруєння Навального
Фото: facebook.com/navalny
Розробник отрути Новичок розповів, як могли отруїти Навального

Між контактом з Новичком і отруєнням проходить кілька годин, каже розробник і додає, що отруту могли нанести на спідню білизну Навального.

Російського опозиціонера Олексія Навального могли отруїти розчином А-242. Про це заявив один з творців отрути Новичок Володимир Углєв в інтерв'ю The Insider у четвер, 3 вересня.

"З Новичків це може бути розчин твердого аналога А-234, а саме, твердого А-242, плюс добавка якоїсь більш швидкодіючої речовини, що приховує симптоми. А-242 за своїми токсикологічними властивостями є 100-процентним аналогом А-234, але оскільки в нормальних умовах - це тверда речовина з температурою плавлення близько 96 градусів, то сам по собі він практично безпечний", - сказав Углєв.

Як вважає розробник, отруту могли нанести на спідню білизну Навального.

"Мені чомусь здається, що Олексію його (Новичок - ред.) нанесли на спідню білизну. Якби хтось помацав цю пляму, то міг би теж отримати якесь ураження. Кричав же хтось із поліції, можна отримати ураження від Навального", - продовжив Углєв.

При цьому між контактом з Новачком і його активною дією проходить кілька годин, говорить розробник.

"Якщо це шкірно-резорбтивне ураження, то кілька годин. Але знову ж таки, все залежить від дози отруйної речовини, яка в свою чергу залежить від розміру площі дотику зараженої тканини зі шкірою", - підсумував Углєв.

Напередодні уряд Німеччини заявив, що Навального отруїли Новичком. Тести, проведені в німецькій лабораторії, виявили сліди "хімічної нервово-паралітичної речовини групи Новичок".

Потім в РФ назвали отруєння Навального втручанням у внутрішні справи. Західні ЗМІ активізувалися відразу після появи інформації про погане самопочуття Навального, нагадав член Ради Федерації.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: ОтравленияотравлениеНавальный
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі