RU
 

Фільм про нацгвардійця Марківа показали в парламенті Італії

Корреспондент.net,  2 вересня 2020, 13:38
0
382
Фільм про нацгвардійця Марківа показали в парламенті Італії
Фото: mvs.gov.ua
У парламенті Італії показали фільм про Марківа

Італійським парламентаріям показали 35-хвилинний фрагмент стрічки зі свідченнями, які підтверджують невинуватість українця.

 
Першу частину фільму The wrong place про справу проти нацгвардійця Віталія Марківа показали в Сенаті Італії. Про це повідомляє Радіо Свобода в середу, 2 вересня.
 
Так, політики і правозахисники переглянули 35-хвилинний фрагмент фільму на основі свідчень, що підтверджують невинність Марківа. Зокрема, в стрічці наводяться нові факти зі спілкування зі свідками, які не були притягнуті до судового процесу в Павії.
 
Як сказав режисер документального фільму Крістіано Тінацці, завдання журналістського розслідування полягало в глибокому дослідженні справи Роккеллі-Марківа, а не у відстоюванні позиції "за" або "проти" якоїсь із сторін процесу.
 
"Цим фільмом пропонуємо відкрити дебати, щоб зрозуміти резонансну справу, пропонуємо йти до кінця для пошуку правди", - додала Елеонора Монджеллі, заступник голови Італійської федерації прав людини.
 
При цьому на прес-конференції у справі Роккеллі-Марківа був присутній представник Демократичної партії (з урядової коаліції) сенатор Роберто Рампі. На політичному рівні темою вже активно займаються ліберальні партії Італійські радикали і Більше Європи. У свою чергу, представники обвинувачення і сторони потерпілих відмовилися від участі в заході та в наданні коментарів для стрічки.
 
 
Як повідомлялося, 12 червня італійський суд засудив нацгвардійця Марківа до 24 років в'язниці за нібито вбивство італійського фотографа на Донбасі.
 
Президент Зеленський доручив ГПУ і МЗС України терміново зайнятися поверненням нацгвардійця в Україну.
 
 
 
Новости от Корреспондент.net в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: фильмИталияпарламент
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі