RU
 

Справа Charlie Hebdo: у Парижі почався судовий процес

Українська служба DW,  2 вересня 2020, 13:29
0
100
Справа Charlie Hebdo: у Парижі почався судовий процес
Фото: abaca
Справа Charlie Hebdo: у Парижі почався судовий процес

У Парижі за посилених заходів безпеки почався судовий процес щодо підозрюваних спільників терористів, які у 2015 році здійснили напад на редакцію Charlie Hebdo.

У новому Палаці правосуддя в Парижі за посилених заходів безпеки у середу, 2 вересня, розпочався судовий процес у справі щодо теракту, який ісламісти здійснили проти редакції сатиричного видання "Charlie Hebdo" у 2015 році, повідомляє агенція новин dpa.

Перед початком процесу головуючий суддя Регіс де Джорна оголосив, що через історичну важливість цього судового процесу події будуть знімати на відео.

У залі суду у середу присутні 11 з 14 обвинувачених у цій справі, ще троє з них перебувають у міжнародному розшуку. Їх звинувачують в тому, що вони перебували в терористичному угрупованні й надавали підтримку братам, які вчинили 2015 року напад на видання, а також іншому ісламісту, який убив співробітницю поліції і чотирьох відвідувачів єврейського супермаркету. Обвинуваченим загрожують терміни аж до довічного ув'язнення.

Як повідомлялося, перед початком процесу видання Charlie Hebdo знову вирішило опублікувати карикатури на пророка Мухаммеда в окремій вкладці журналу під назвою "Багато шуму з нічого". У редакційній статті, що супроводжує номер, йдеться про те, що повторна публікація карикатур видається необхідним кроком у день початку процесу над підозрюваними спільниками терористів, які вчинили напад на паризьку редакцію Charlie Hebdo 7 січня 2015 року. Тоді було вбито 12 осіб, включаючи відомих карикатуристів і 2 поліцейських. Трьох нападників у підсумку застрелили правоохоронці.

Джерело: Українська служба DW


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: судФранцияПариж
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі