RU
 

Лукашенко розповів, чому главу католиків Білорусі не пускають у країну

Корреспондент.net,  1 вересня 2020, 15:38
0
621
Лукашенко розповів, чому главу католиків Білорусі не пускають у країну
Фото: belaruspartisan.by
Митрополит Тадеуш Кондрусевич

Глава держави заявив, що архієпископ-митрополит Мінсько-Могилевський "вліз у політику і потягнув за собою вірян".

 
Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що глава Католицької церкви в Білорусі митрополит Тадеуш Кондрусевич потрапив до списку нев'їзних до країни після поїздки до Варшави, нібито для консультацій і отримання певних завдань. Про це у вівторок, 1 вересня, повідомило агентство БелТА.
 
"Я не скажу, що у мене повна інформація, вона постійно змінюється. Ми зараз уважно відстежуємо всіх, хто в'їжджає-виїжджає", - сказав Лукашенко.
 
Він зазначив, що глава Католицької церкви в Білорусі "несподівано виїхав для консультацій до Варшави і, отримавши певні завдання, повертався в Білорусь" і потрапив до списку нев'їзних, який загальний для Білорусі та Росії.
 
"Не тільки він (Кондрусевич, - ред.) один, просто він - більш відома фігура", - заявив Лукашенко.
 
Він також сказав, що з'явилася інформація про можливість наявності у Тадеуша Кондрусевича не одного громадянства.
 
"Ми вивчаємо, я це не стверджую. Хочемо вивчити питання. Якщо там все чисто і за законом, зробимо за законом. Нам не важливо, хто він - головний католик, головний православний або головний мусульманин. Повинен жити за законом. А якщо ти ще і в політику вліз та потягнув за собою вірян, католиків, які прекрасні люди, тоді подвійна відповідальність", - заявив Лукашенко.
 
Крім того, він озвучив свою версію подій 26 серпня в Червоному костьолі в центрі Мінська, коли омонівці закрили костел і 40 хвилин не впускали і не випускали людей з нього. За версією Лукашенка, це "фейк", що "ми там в костел не пускали". За його словами, представники ОМОНу "захищали від натовпу мітингувальників тих, хто молився в храмі".
 
Нагадаємо, напередодні повідомлялося, що архієпископа-митрополита Мінсько-Могильовського Тадеуша Кондрусевича, який є громадянином Білорусі, не пускають у країну.
 
 
Новости от Корреспондент.net в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: БеларусьЛукашенкограницакатоличество
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі