RU
 

Лукашенко: Атакують Росію, але хочуть зім'яти нас

Корреспондент.net,  21 серпня 2020, 15:26
0
931
Лукашенко: Атакують Росію, але хочуть зім яти нас
Фото: belta.by
Лукашенко знову розповів про небезпеку вторгнення НАТО

Країни НАТО проводять навчання в рамках підготовки до можливого вторгнення, вважає Лукашенко. Він про це попередив Путіна і досяг з ним розуміння в ситуації.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляє, що події в країні не тільки проблема Мінська, а й Росії. Про це він заявив в п'ятницю, 21 серпня, в ході візиту на агрокомбінат Дзержинський, пише БелТА.

"Білоруська сьогодні проблема для Росії не менш важлива, ніж для Білорусі. Атакують Росію перш за все. Але хочуть зім'яти нас. Не вийде! Ми дамо відсіч", - заявив він.

За його словами, в ситуації, що склалася, є як зовнішній, так і внутрішній фактори. "Я тут нікого не залякую, але це є насправді. Ми змушені це враховувати і жорстко чинити опір. Нікуди від цього не дінешся", - сказав Лукашенко.

"Водночас я хочу зберегти мир і спокій для тих, хто хоче працювати. Я не хочу втягнути країну, повністю її перевести на військовий стан. Це ненормально. Я хочу, щоб спокійно жили, як це було завжди. І це моє головне завдання - відповісти там, стабілізувати тут обстановку", - додав він.

Також білоруський президент знову згадав про навчання в країнах НАТО по сусідству. "А за кордоном в цей час навчання проводять. Що це таке? Це готують за необхідності вторгнення", - упевнений він.

"Тому що вони поставили собі за мету перш за все цю територію відсікти - Білорусь. Уже польські прапори вивісили недавно. Зараз Вітчизна в небезпеці. Ми не можемо жартувати. Тим більше це не слабкі війська - НАТО. Тому я попередив президента Росії про ситуацію, яка складається в Білорусі. У нас повне взаєморозуміння, у нас є договір відповідний в рамках ОДКБ і Союзної держави", - заявив Лукашенко.

Варто зазначити, що сьогодні представник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що Росія готова допомогти врегулюванню ситуації в Білорусі, якщо цього захоче Мінськ.

Також Лукашенко вкотре заявив, що вибори в країні провели і нових не буде. "Розуміють, що 80% не можна фальсифікувати. Все одно їхній програш", - сказав він, зазначивши, що діалог буде вести тільки з трудовими колективами.

Раніше сьогодні Лукашенко звинуватив США в організації "заварушки" в Білорусі.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

 

ТЕГИ: РоссияНАТОБеларусьЛукашенкопротестыАлександр Лукашенко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі