RU
 

Тихановська звернулася до лідерів ЄС

Корреспондент.net,  19 серпня 2020, 09:27
1
1235
Тихановська звернулася до лідерів ЄС
Тихановська в новому відеозверненні звернулася до лідерів ЄС

Світлана Тихановська записала нове відеозвернення, в якому заявила, що вибори, які відбулися в Білорусі, були сфальсифікованими.

Опонентка Олександра Лукашенка на виборах президента Білорусі Світлана Тихановська записала відеозвернення до лідерів Євросоюзу, в якому назвала минулі вибори нечесними, непрозорими і сфальсифікованими. Ролик був опублікований в середу, 19 серпня.

За словами Тихановської, люди, які вийшли захищати свої голоси на вулиці міст по всій Білорусі, були жорстоко побиті, позбавлені волі, піддані тортурам режимом.

"Я закликаю вас не визнати цих сфальсифікованих виборів. Лукашенко втратив будь-яку легітимність в очах нашого народу і всього світу. З метою сприяти мирній передачі влади, я ініціювала створення Національної координаційної ради Білорусі", - сказала Тихановська.

Рада має очолити процес мирної передачі влади за допомогою діалогу і оголосить нові чесні і демократичні вибори президента за участю міжнародних спостерігачів.

"Шановні глави держав Європи, я закликаю вас підтримати пробудження Білорусі. Я закликаю всі країни поважати принципи міжнародного права. Я закликаю поважати суверенітет Республіки Білорусь і вибір білоруського народу", - резюмувала вона.

Нагадаємо, що раніше в Мінську зібрався велелюдний мітинг протесту. Активісти почали збиратися на площі Незалежності ближче до 19.00 і згодом їх налічувалося близько 10 тис.

Також повідомлялося, що в Білорусі під арештом перебувають більш як 40 затриманих на протестах. У місцях тримання затриманих територіальних ОВС республіки залишаються 44 адміністративно заарештованих.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: ЕСБеларусьЕвросоюзпротестыпротестакции протеста
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі