RU
 

Литва уточнила свою позицію щодо санкцій проти Білорусі

Корреспондент.net,  18 серпня 2020, 13:27
0
145
Литва уточнила свою позицію щодо санкцій проти Білорусі
Фото: delfi.lt
Саулюс Скверняліс виступає за нові вибори у Білорусі

Сусідні країни могли б прийняти узгоджений список посадових осіб Білорусі, щодо яких застосовувати санкції, вважає Саулюс Скверняліс.

 
Влада Литви має намір домовлятися про санкції проти Білорусі із сусідніми країнами, якщо не вдасться домовитися про обмежувальні заходи проти Мінська в масштабі всього Євросоюзу. Про це сказав литовський прем'єр-міністр Саулюс Скверняліс, повідомляє Інтерфакс-Україна у вівторок, 18 серпня.
 
 
 
"Я вважаю, що потрібно зараз зібрати союзників, щоб ці санкції стали санкціями ЄС, призначеними для осіб - від найвищого високопосадовця до тих осіб, які фальсифікували результати виборів, до осіб, які давали накази застосовувати насильство, проливати кров на вулицях Мінська", - заявив Скверняліс в сеймі.
 
"Якщо не вдасться домовитися глобально, тоді, думаю, що потрібно збирати союзників найближчих, наші сусідні держави", - додав він.
 
За словами прем'єра, країни, у тому числі і Польща, могли б прийняти узгоджений список посадових осіб, щодо яких застосовувати санкції. Він підкреслив, що зараз головне забезпечити, щоб було припинено насильство проти мирних учасників протестів і були проведені нові, законні вибори.
 
Напередодні стало відомо, що лідери ЄС обговорять ситуацію, що склалася у Білорусі. Глава Євроради закликав офіційний Мінськ відмовитися від подальшого застосування сили проти мирних демонстрантів.
 
Також Євросоюз підтвердив намір ввести додаткові санкції проти Білорусі, зокрема проти осіб, відповідальних за порушення виборчого процесу і вчинення насильства проти мітингувальників.
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: ЕСБеларусьЕвросоюзЛитвасанкции
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі