RU
 

У Чикаго затримали понад 20 учасників протесту проти поліцейського насильства

Корреспондент.net,  16 серпня 2020, 18:13
0
262
У Чикаго затримали понад 20 учасників протесту проти поліцейського насильства
У Чикаго під час зіткнень з поліцією затримали понад 20 демонстрантів

Вдень пройшла мирна акція проти насильства поліції стосовно темношкірих американців, але до вечора вона переросла в зіткнення з правоохоронцями.

У Чикаго, США, протести проти поліцейського насильства стосовно темношкірого населення переросли в зіткнення з копами - були поранені 17 правоохоронців, затримано більш як 20 осіб. Про це повідомляє CNN у неділю, 16 серпня.

За словами глави поліції Чикаго Девіда Брауна, близько 200 осіб в суботу зібралися на акцію протесту проти жорстокого поводження поліції. Демонстрації пройшли мирно, правоохоронці були там, щоб гарантувати безпеку учасників протесту.

Проте на вечірній акції протесту напали на офіцерів поліції, використовуючи скейтборд, пляшки, велосипеди та інші предмети. В результаті було поранено 17 правоохоронців і заарештовані 24 демонстранти, заявив Браун.

Нагадаємо, що раніше в Міссісіпі вирішили замінити "расистський" прапор на інший. Суперечки про доцільність наявності символіки конфедератів розгорілися в Штатах з новою силою після смерті афроамериканця Джорджа Флойда в Міннеаполісі при затриманні поліцейськими.

Також повідомлялося, що в США футбольна команда змінить расистську назву на тлі протестів. Команда з американського футболу Washington Redskins припинить використовувати цю назву, тепер власник і тренер команди розроблять нову назву і логотип.


Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet


 

ТЕГИ: СШАпротестырасизмполицияпротестЧикагоакции протеста
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі