RU
 

"Він не помер, він загинув": в Гродно прощаються з другою жертвою силовиків

Корреспондент.net,  16 серпня 2020, 13:58
0
1110
 Він не помер, він загинув : в Гродно прощаються з другою жертвою силовиків
Фото: Радио Свобода

Чоловік, якого затримали з Олександром, розповів, що хлопець був не в собі і йому була потрібна термінова медична допомога. Однак силовики проігнорували прохання викликати йому швидку.

 

У білоруському Гомелі прощаються з Олександром Вихором, який став другою жертвою силовиків. Молоду людину затримали 9 серпня, коли він їхав до своєї дівчини, 12 серпня стало відомо про смерть Олександра.

Як повідомляє TUT.BY, до людей, які прийшли провести сина в останню путь, звернулася його мати.

"Він не помер, він загинув", - сказала вона.

Видання зазначає, що на церемонії прощання присутній чоловік, який був з Олександром 9 і 10 серпня.

"Вранці нас завезли в ІТТ, потім - до суду. І ось після суду з Сашком стало коїтися недобре. Хоча, потім кажуть, що ще і в камері з ним вже відбувалося дивне. Саша поводився неадекватно, його колотило", - розповів очевидець останніх годин життя Олександра Вихора.

Чоловік зазначив, що затриманих привезли в спортзал РВВС, де Олександр "став зовсім губитися".

"Просив грошей на проїзд, щоб доїхати до дому, вставав, намагався вийти з залу. Поруч сидів студент з Туркменістану - третій курс медуніверситету, - він сказав, що Саші треба в лікарню, йому потрібно терміново надавати допомогу", - розповів білорус.

За його словами, він просив силовиків викликати для хлопця швидку, однак, як він стверджує, цього ніхто так і не зробив.

Нагадаємо, що білоруські правоохоронці назвали причину смерті Вихора. За їх словами, він помер від раптового погіршення самопочуття, а слідчий оголосив рідним, що він помер від передозування наркотиками.

Також ми писали, що з'явилося відео загибелі Олександра Тарайковського в Мінську. На кадрах видно, що силовики стріляють у бік пікетників.


Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

 

ТЕГИ: БеларусьсмертьпротестыПохороныумер
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі