RU
 

Єльський університет звинуватили в расовій дискримінації абітурієнтів

Корреспондент.net,  14 серпня 2020, 03:00
0
600
Єльський університет звинуватили в расовій дискримінації абітурієнтів
Мін'юст США звинуватив Єльський університет в расовій дискримінації абітурієнтів

Дворічне розслідування можливого расизму в Єлі почалося після звернення до Мін'юсту США групи американців азіатського походження.

 

Міністерство юстиції США після дворічного розслідування дійшло висновків, що Єльський університет проводить дискримінацію білих абітурієнтів, а також американців азіатського походження. Про це, в четвер, 13 серпня, повідомляє ТАСС.
 
"Міністерство повідомило університет про те, що виявило незаконну дискримінацію білих абітурієнтів і американців азіатського походження в порушенні закону про громадянські права 1964 року", - йдеться в повідомленні.
 
Помічник глави Мін'юсту з департаменту цивільних прав Ерік Дрейбенд заявив, що білі абітурієнти та американці азіатського походження могли вступити з ймовірністю від однієї четвертої до однієї десятої в порівнянні з заявниками-афроамериканцями зі схожими академічними даними, однак ВНЗ віддав перевагу абітурієнтам-афроамериканцям.
 
Згідно з висновками міністерства, "расове і національне походження є для даного університету визначальним критерієм при щорічному прийомі".
 
Як відомо, в останні кілька місяців тема расизму в США стала актуальною після вбивства темношкірого чоловіка під час затримання копами. В країні через це прокотилися протести.
 
Нагадаємо, темношкірий американський актор, комік і репер Нік Кеннон потрапив в скандал за розпалювання ненависті до білих людей і за те, що назвав афроамериканців "справжніми євреями".
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: СШАМинюстрасизмуниверситетдискриминация
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі