RU
 

В опозиції кажуть, що відеозвернення Тихановської записано під тиском

Корреспондент.net,  11 серпня 2020, 16:26
0
440
В опозиції кажуть, що відеозвернення Тихановської записано під тиском
Відеозвернення Тихановської записано в Мінську під тиском силовиків - опозиція

Ролик був записаний ще в Мінську під тиском білоруських силовиків. У соцмережах користувачі помітили, що приміщення, де був знятий ролик, дуже схоже на кабінет глави ЦВК.

 
Відеозвернення Світлани Тихановської було записано під тиском силовиків, коли кандидатка у президенти Білорусі ще була в Мінську. Про це заявила представник виборчого штабу Віктора Бабарика Марія Колесникова, повідомляє білоруська служба Радіо Свобода у вівторок, 11 серпня.
 
Раніше Тихановська провела три години за закритими дверима з силовиками в приміщенні ЦВК. Вона прийшла туди вчора близько 16:00 з кількома колегами, в тому числі Колесникової, щоб подати скаргу з приводу виборів. Потім Колеснікову не пропустили, всередину увійшли тільки Тихановська та адвокат Максим Знак.
 
"Там Світлану запросили в кабінет Лідії Єрмошиної (голови ЦВК, - ред.). Вона пішла туди, адвокат залишився чекати в приймальні. Єрмошина дуже швидко покинула кабінет, Світлана залишилася там один на один з двома високопоставленими представниками правоохоронних органів. Це тривало три години. В цей час до кабінету заходили люди з відеоапаратурою. Світлана була без зв'язку з нами. Недавнє відео - результат цих трьох годин", - говорить Марія Колесникова.
 
Йдеться про друге з оприлюднених відеозвернення Тихановської, де вона зачитує текст з папірця і закликає людей не виходити на протести. Колесникова додала, що розуміє вибір Тихановської виїхати з країни, але сама залишиться.
 
Своєю чергою, довірена особа Тихановської Ольга Ковалькова повідомила, що її штаб продовжує роботу, незважаючи на виїзд кандидата в Литву.
 
Відзначимо, що користувачі в соціальних мережах помітили схожість приміщення, де було записане другк відеозвернення, з кабінетом голови ЦВК.

Нагадаємо, що Тихановська, яка раніше покинула Білорусь, записала звернення. Жінка заявила, що опинилася перед вкрай складним вибором і підкреслила, що "діти - найважливіше, що є в житті".
 
Пізніше було оприлюднено ще одне відеозвернення Тихановської. Цього разу вона закликала учасників протесту не протистояти міліції та не виходити на площі.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: ОппозицияБеларусьпротестыпротестсиловикивидеообращениеакции протеста
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі