RU
 

У Білорусі затримали ще дві тисячі протестувальників

Корреспондент.net,  11 серпня 2020, 13:50
0
703
У Білорусі затримали ще дві тисячі протестувальників
Фото: tut.by
Напередодні силовики витіснили протестувальників з центру Мінська

За підсумками протестів у ніч на 11 серпня в Білорусі затримано понад дві тисячі осіб, постраждав 21 співробітник правоохоронних органів, заявляє МВС країни.

 
"У ніч з 10 на 11 серпня відзначені окремі збори громадян у низці міст, найбільш масові - в Мінську, Бресті, Могильові та Новополоцьку. Зафіксовані факти відкритого протистояння органам правопорядку, численні напади на співробітників міліції і пошкодження транспортних засобів. Унаслідок протиправних дій постраждав 21 співробітник органів внутрішніх справ і військовослужбовець внутрішніх військ, п'ять з них госпіталізовані", - йдеться в повідомленні білоруського МВС.
 
Зазначається, що в Мінську групи громадян під час пересування запускали димові шашки і пляшки із запальною сумішшю в міліцію.
 
"На дорогах столиці деякі водії транспортних засобів навмисне гальмували рух, безпричинно роблячи зупинки і використовуючи звуковий сигнал. Відзначалися випадки блокування дорожнього руху спеціально спорудженими перешкодами", - повідомляють у білоруському МВС.
 
Також у міліції заявляють, що в Мінську і Новополоцьку співробітники органів внутрішніх справ та військовослужбовці внутрішніх військ були змушені активно застосовувати спецзасоби для "припинення протиправних дій".
 
Всього по країні затримано понад дві тисячі осіб, у тому числі за участь у несанкціонованих масових заходах, заявили в білоруській міліції.
 
 
 
Після першого дня протестів у Білорусі затримали близько трьох тисяч осіб. Тоді, за даними білоруського МВС, постраждали 50 цивільних і 39 правоохоронців.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: БеларусьМВДпротестымилициязадержание
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі