RU
 

Білоруси в Києві на виборах підтримали опонента Лукашенка - соцмережі

Корреспондент.net,  10 серпня 2020, 19:08
0
445
Білоруси в Києві на виборах підтримали опонента Лукашенка - соцмережі
Фото: radiosvoboda.org
Тихановська перемогла на більшості зарубіжних дільниць, за даними ЗМІ

За чинного главу держави Олександра Лукашенка на зарубіжній ділянці в Києві проголосували 169 громадян Білорусі, за Тихановську - 213.

 
Опозиційний кандидат Світлана Тихановська отримала найбільше голосів на виборчій дільниці в посольстві Білорусі в Києві. Про це в понеділок, 10 серпня, повідомила білоруська активістка Поліна Бродік в соцмережі.
 
 
 
За її даними, за чинного главу держави Олександра Лукашенка на зарубіжній ділянці в Києві проголосували 169 громадян Білорусі, за Тихановську - 213.
 
Решта кандидатів набрали п'ять голосів, ще 16 громадян проголосували "проти всіх".
 
У посольстві Білорусі в Києві розташована дільнична комісія №122. Побачити результати в посольство допустили двох громадян Білорусі, однією з них була Бродік.
 
За її інформацією, усього в посольстві зареєструвалися 522 виборці, 403 з них проголосували, але 126 - достроково. Результати голосування були розміщені на бланку підсумкового протоколу без необхідних підписів.
 
 
Як повідомлялося, опозиційний кандидат в президенти Білорусі Світлана Тихановська оскаржила результати виборів, що відбулися. Вона вимагає визнати їх недійсними.
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: КиевБеларусьголосование
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі