RU
 

Польща пропонує провести надзвичайний саміт ЄС щодо Білорусі

Корреспондент.net,  10 серпня 2020, 11:43
0
919
Польща пропонує провести надзвичайний саміт ЄС щодо Білорусі
Фото: PAP
Матеуш Моравецький закликав обговорити ситуацію в Білорусі

Прем'єр-міністр Польщі Моравецький хоче на рівні Євросоюзу обговорити ситуацію, яка склалася в сусідній країні після президентських виборів.

Глава уряду Польщі Матеуш Моравецький пропонує провести надзвичайний саміт Європейського союзу, присвячений ситуації в Білорусі після президентських виборів. Відповідну заяву опубліковано в понеділок, 10 серпня, на офіційному сайті польського уряду.

"Польща несе відповідальність за своїх найближчих сусідів. Тому прем'єр Матеуш Моравецький в листі голові Європейської ради Шарлю Мішелю і голові Єврокомісії Урсулі фон дер Ляйєн закликав організувати надзвичайний саміт ЄС у зв'язку з подіями в Білорусі", - йдеться в повідомленні.

Згідно з попередніми підсумками виборів, які озвучила ЦВК Білорусі, Лукашенко набирає більш як 80% голосів. Тим часом, в штабі опозиційного кандидата Світлани Тихановської заявили, що мають дані, згідно з якими, справжні результати виборів прямо протилежні: їхній кандидат набирає 70%-90% голосів.

Після мітингів протесту і затримань, що відбулися у Мінську, президенти Польщі і Литви закликали владу Білорусі відмовитися від насильства і поважати основні свободи і права людини.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: ПольшаЕСБеларусь
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі