RU
 

У Болгарії поліція знесла наметове містечко протестувальників

Корреспондент.net,  7 серпня 2020, 09:38
0
160
У Болгарії поліція знесла наметове містечко протестувальників
Протести в Болгарії: поліція знесла наметове містечко в трьох містах

Знесення наметів відбулося вночі у трьох болгарських містах. У людей було кілька хвилин забрати свої особисті речі, а потім силовики вивезли все вантажівками.

Поліція в Болгарії знесла наметове містечко протестувальників у Софії, Пловдиві та Варні. Про це повідомляє Балканський оглядач в п'ятницю, 7 серпня.

Як пише видання, операція почалася сьогодні після 4 ранку. Силовики повідомили маніфестантам, що їхні дії порушують закон про дорожній рух, і дії поліції мають на меті наведення громадського порядку.

Зокрема, в Софії близько 05:00 всі намети і особисті речі маніфестантів були викинуті на сусідній тротуар. У мітингувальників було кілька хвилин, щоб забрати свої особисті речі, потім намети і все інше повантажили на вантажівку і вивезли.

Тепер рух на всіх раніше заблокованих магістралях міст відновлено. Відомо про кілька затриманих маніфестантів.

У МВС заявили, що відомство "поважає і гарантує право громадян на мирний протест на захист своїх прав", однак цього не слід робити "ціною грубого порушення прав жителів країни".

"Ми знову закликаємо як протестувальників, так і всіх інших громадян, які не підтримують протести, дотримуватися Конституції та законів країни", - сказано в заяві.

Нагадаємо, що учасники мітингу в Болгарії вимагають відставки уряду. Протести почалися після того, як 9 липня силовики провели обшук в адміністрації Радева, який критикував уряд Борисова.

Також повідомлялося, що в Болгарії будівлю уряду закидали перепелиними яйцями. Потім протести в Софії продовжилися ходою центральними вулицями міста.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: протестыБолгарияполицияпротестпалаткиакции протестапалаточный городок
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі