RU
 

Абсолютний рекорд. Підсумки пандемії 30 липняСюжет

Корреспондент.net,  30 липня 2020, 23:07
0
1129
Абсолютний рекорд. Підсумки пандемії 30 липня
Фото: Getty
Парк в Токіо під час карантину

Головна причина зростання хворих коронавірусом, столичний рекорд, неякісні тести і як визначити COVID за запахом.

 

Корреспондент.net зібрав найактуальнішу і важливу інформацію про поширення коронавірусної інфекції за 30 липня 2020 року.
 
 
Новини України
 
- В Україні підтверджено 68 794 випадки COVID-19, з них 38 154 одужали, 1673 померли. При цьому за останню добу лабораторно підтверджено +1197 випадків COVID-19, в той час, як напередодні повідомлялося про 1022 хворих.
 
- Адаптивний карантин може ефективніше контролювати поширення коронавірусу в країні. Про це йшлося під час селекторної наради у президента Володимира Зеленського в четвер, 30 липня, повідомляє прес-служба глави держави.
 
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що головною причиною зростання кількості хворих на заході України, особливо в селах, є богослужіння. Такі результати показали епідеміологічні розслідування. Другою основною причиною є громадський транспорт, а також переміщення людей в зв'язку з відпочинком. Крім того, міністр повідомив, що велика кількість людей хворіє безсимптомно, таким чином формуючи імунітет.
 
- "За минулу добу коронавірус виявили ще у 199 жителів Києва. Це найбільша кількість за весь період пандемії", - повідомив мер Кличко.
 
- Обов'язкова самоізоляція протягом 14 днів скасовується з 1 серпня для українських громадян, що в'їжджають з непідконтрольних територій. Про це в четвер, 30 липня, повідомив спікер Державної прикордонної служби Андрій Демченко.
 
- У жителя Тернопільської області України, який двічі перехворів коронавірусом і одужав, медики діагностували COVID-19 втретє. Об це повідомив начальник управління охорони здоров'я обласної держадміністрації Володимир Богайчук.
 
- В Херсонському обласному лабораторному центрі МОЗ України закупили неякісні медзасоби для діагностики COVID-19 молекулярно-генетичним методом.
 
За попередньою версією, держустанова уклала договір з однією з комерційних структур на поставку 35000 одиниць тест-систем. Встановлено, що отримані засоби не є рекомендованими до використання в медустановах на підставі досліджень вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров'я МОЗ України.
 
- На фермі в Німеччині, де нещодавно стався масштабний спалах, хворих коронавірусом громадян України немає. Про це йдеться в заяві генерального консульства України в Мюнхені.
 
- У Луганській області в Станиці Луганській запрацює пункт ПЛР-тестування на коронавірус. Про це заявив глава ОДА Сергій Гайдай.
 
- Через значне зростання захворюваності коронавірусом у двох районах Сумської області - Середино-Будському та Недригайлівському ввели карантин. Про це повідомили в Сумській ОДА.
 
- Заступник голови Офісу простих рішень і результатів, який очолює Михайло Саакашвілі, Олександр Ольшанський захворів коронавірусом.
 
 
Новини світу
 
- Кількість інфікованих коронавірусом COVID-19 в світі з початку пандемії перевищило 17 мільйонів осіб.
 
- У Бразилії протягом 24 годин 29 липня від ускладнень, викликаних новою коронавірусною інфекцією, померли 1595 пацієнтів, що є новим антирекордом.
 
- У Парагваї почалися заворушення після того, як уряд ввів карантинні заходи в деяких частинах країни. Сотні людей вийшли протестувати на вулиці другого за величиною міста країни Сьюдад-дель-Есте. Як повідомляється, демонстранти громили магазини, підпалювали вантажівки, нападали на поліцейських. У сутичках постраждали декілька правоохоронців.
 
- За минулу добу в Польщі виявили найбільшу кількість заражень коронавірусом з початку епідемії в країні - 512. Про це свідчать дані міністерства охорони здоров'я.
 
- В австралійському штаті Вікторія встановлений новий рекорд за кількістю нових заражень і смертей, незважаючи на жорсткий шеститижневий карантин, введений в столиці штату Мельбурні. Влада повідомила, що за добу в штаті було зареєстровано 723 нових зараження і 13 смертей.
 
- Бразилія дозволила іноземні авіарейси після чотирьох місяців заборони.
 
- Наступного тижня Японію знову зможуть відвідувати громадяни деяких держав, повідомило японське міністерство закордонних справ. Приблизно 90 тисяч осіб з дозволом на тимчасове проживання в Японії не можуть потрапити в країну.
 
- Із 1 серпня Греція вирішила дозволити відновити круїзні подорожі. Про це заявив міністр туризму Харіс Теохаріс.
 
 
Новини науки і медицини
 
- У США винайшли векторну вакцину проти SARS-CoV-2 на основі штаму LaSota вірусу хвороби Ньюкасла (NDV), модернізованого коронавірусним S-білком. Поки передбачувану вакцину випробували тільки на "олюднених" мишах. Результат випробувань опублікований на сервері препринтів bioRxiv у четвер, 30 липня.
 
- Вчені виявили, що вагітні жінки в чотири рази частіше заражаються COVID-19, ніж інші люди. До таких висновків прийшла команда з Медичної школи Перельмана в Університеті Пенсільванії після вивчення близько 1 300 вагітних жінок, які народили в період з квітня до червня в Філадельфії. Про це в четвер, 30 липня, повідомляє Daily Mail.
 
- Коронавірус нового типу не може пошкоджувати нюхові нейрони, він діє лише на допоміжні клітини, які задіяні в тому, як ми сприймаємо запахи. Тому люди, які перенесли COVID-19, не можуть втратити нюх назавжди, роблять висновок генетики, чиє дослідження опублікував науковий журнал Science Advances.
 
- Вчені з Німеччини навчили собак визначати коронавірус за запахом. Згідно зі статтею в BMC Infectious Diseases, вчені з Університету ветеринарної медицини Ганновера припустили, що собаки можуть виявити коронавірусну інфекцію за запахом. Собаки змогли визначити заражені ковідом біологічні матеріали з точністю 94%.
 
 
Новини економіки і бізнесу
 
- У другому кварталі 2020 року, економіка США впала на рекордні 32,9% через пандемію нового коронавірусу, повідомляє Міністерство торгівлі США. Це рекордне падіння за час публікації подібної інформації, яка почалася після Другої світової війни.
 
- У другому кварталі цього року зафіксовано безпрецедентне падіння економіки Німеччини на тлі пандемії. ВВП країни з квітня до липня скоротився на 10,1 відсотка в порівнянні з попереднім кварталом, повідомляє Федеральне статистичне відомство ФРН.
 
Такого обвалу не було ніколи з моменту початку щоквартального підрахунку ВВП в 1970 році. При цьому економісти очікують початок відновлення ВВП ФРН вже в другому кварталі нинішнього року - якщо число заражень COVID-19 не почне рости. Для повної компенсації історичного падіння може знадобитися близько двох років, пише агентство dpa.
 
- Новою загрозою для економіки США аналітики назвали падіння народжуваності в країні, повідомляє агентство Bloomberg.
 
Зазначається, що за результатами опитування, проведеного Інститутом Гутмахера, 34% американок через пандемію коронавірусу хочуть відкласти вагітність або мати менше дітей. При цьому в останні роки значно зменшився сумарний коефіцієнт народжуваності в США - з 2,1 до 1,7 дитини на одну жінку.
 
 
Загиблі і заражені: карта
 
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
 
 
СПЕЦТЕМА: СюжетиКоронавірусКарантин у Києві та Україні
ТЕГИ: эпидемияпандемиякарантин
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі