RU
 

Помпео: Компартія Китаю - центральна загроза сучасної епохи

Корреспондент.net,  30 липня 2020, 18:12
0
207
Помпео: Компартія Китаю - центральна загроза сучасної епохи
Фото: Getty Images
Держсекретар Майкл Помпео

Держдепартамент запитує на 2021 рік майже півтора мільярда доларів для протидії КНР.

 
Держсекретар США Майкл Помпео заявив, що Комуністична партія Китаю (КПК) є "центральною загрозою сучасної епохи". Відповідну заяву він зробив у четвер, 30 липня, на слуханнях у комітеті із закордонних справ Сенату Конгресу США.
 
"Ми об'єктивно дивимося на Комуністичну партію Китаю як на центральну загрозу сучасної епохи", - сказав він, відзначивши, що американська дипломатія "допомогла міжнародному співтовариству усвідомити загрозу КПК".
 
"Жодна адміністрація, ні республіканці, ні демократи, не були настільки агресивні в протидії ворожим діям Китаю, як адміністрація президента Трампа", - підкреслив держсекретар.
 
Він відзначив, що Вашингтон увів санкції "проти китайського керівництва", а також компаній з КНР, припинив дію особливого статусу для Гонконгу, а також "закрив консульство в Г'юстоні, тому що воно було лігвом шпигунів".
 
Зараз у рамках протидії Китаю Держдепартамент, зокрема, запитує на 2021 рік $ 1,49 млрд для допомоги країнам Індо-Тихоокеанського регіону, "що є збільшенням на 20% в порівнянні з бюджетним запитом на 2020 рік".
 
Нагадаємо, минулого тижня США закрили генконсульство Китаю в Г'юстоні, на що Китай закрив американське генконсульство в Ченду.
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: СШАКитайСенат США
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі