RU
 

У Мінську затримали 50 осіб біля будівлі КДБ

Корреспондент.net,  29 липня 2020, 10:24
0
297
У Мінську затримали 50 осіб біля будівлі КДБ
Фото: TYT.by
Затримання громадян у Мінську

Серед затриманих були люди, які прийшли подати клопотання про зміну запобіжного заходу для Віктора та Едуарда Бабарика, а також журналісти.

 
У Мінську не менш як 50 осіб були затримані біля будівлі Комітету державної безпеки Білорусі. Про це напередодні повідомив правозахисний центр Весна.
 
"У Мінську 28 червня біля КДБ і в самій будівлі було затримано понад 50 осіб. Серед них - люди, які прийшли подати клопотання про зміну для політв'язнів Віктора і Едуарда Бабарика запобіжних заходів, а також журналісти (більше десяти, - ред.), які прийшли висвітлити це", - йдеться в повідомленні.
 
За інформацією правозахисників, затримання здійснювали співробітники ОМОНу, всіх затриманих відвезли в РУВД Ленінського, Жовтневого та Московського районів. Майже всіх звільнили без складання протоколів, однак правозахисникам Весни відомо про два адміністративні протоколи.
 
Всі затримані біля КДБ журналісти були доставлені в Заводське РУВС і звільнені після перевірки документів.
 
 
Напередодні представник штабу Бабарика, якому ЦВК відмовила в реєстрації кандидатом у президенти, Марія Колесникова закликала всіх небайдужих виступити поручителями екс-банкіра і його сина Едуарда, що містяться в СІЗО КДБ за звинуваченням у низці економічних злочинів, для зміни їм запобіжного заходу. У вівторок представники штабу подали відповідне клопотання в КДБ.
 
Минулого тижня стало відомо, що в Білорусі висунули нове звинувачення Віктору Бабарику - одержання хабаря в особливо великому розмірі у складі організованої групи.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: БеларусьКГБМинскзадержание
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі