RU
 

Екс-голову служби безпеки Лукашенка засудили до 12 років колонії

Корреспондент.net,  27 липня 2020, 13:31
0
2312
Екс-голову служби безпеки Лукашенка засудили до 12 років колонії
Фото: news.tut.by
Андрія Втюріна засудили до 12 років колонії

Колишнього чиновника визнали винним в отриманні великого хабаря. У його справі також звинувачувалися вісім посадових осіб державних органів і банків, а також вісім представників комерційних структур. Їм також винесли вироки.

 
У Мінську суд визнав винним екс-заступника держсекретаря Ради безпеки Білорусі Андрія Втюріна в отриманні хабаря в розмірі $192 тисячі і засудив його до 12 років позбавлення волі в колонії посиленого режиму. Про це в понеділок, 27 липня, повідомляє tut.by.
 
Процес над Втюріним і ще 15 фігурантами проходив з 10 березня. В отриманні і передачі хабарів звинувачувалися вісім посадових осіб державних органів і банків, а також вісім представників комерційних структур. Незаконні винагороди пов'язані з поставками телекомунікаційного обладнання, комп'ютерної техніки та програмного забезпечення. Їм також сьогодні були винесені вироки - від двох до семи років позбавлення волі кожному.
 
"За версією державного звинувачення, одні фігуранти отримували хабарі за поставку необхідного обладнання, а другі - передавали хабаря за можливість укласти вигідний контракт. Як повідомляв Комітет державної безпеки, у взяткоотримувачів вилучено понад $1,65 млн, 62 тис. євро, більше 1 кг золота", - йдеться в повідомленні.
 
У 2007 - 2014 роках Втюрін очолював службу безпеки президента Олександра Лукашенка. З вересня 2014 по квітень 2019 року він був заступником держсекретаря Ради безпеки Білорусі і членом колегії МВС. У квітні 2019 року Лукашенко його звільнив, а після цього він був затриманий.
 
Разом зі Втюріним був затриманий гендиректор Белтелекому Сергій Сиводідов, їх запідозрили в отриманні хабарів від громадян Росії. За твердженням КДБ, Втюріна взяли на гарячому, коли він отримав $148 600 від російської компанії Г за сприяння в просуванні її інтересів у республіці, а Сиводідов взяв 15 тисяч євро за допомогу в поставках телекомунікаційного обладнання. Їх справи пов'язані.
 
 
 
 
 
Нагадаємо, в 2011 році Андрій Втюрін разом з іншими топ-чиновниками Білорусі підпав під санкції ЄС. Йому було заборонено в'їзд в країни Співтовариства.
 
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: Беларусьсудвзяткаприговор
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі