RU
 

Нобелівський банкет скасували вперше за 64 роки

Корреспондент.net,  22 липня 2020, 21:03
0
140
Нобелівський банкет скасували вперше за 64 роки
У Швеції скасували Нобелівський банкет уперше за 64 роки

Востаннє його скасовували в 1956 році, щоб уникнути запрошення радянського посла у зв'язку з репресіями проти Угорської революції.

 
У Швеції через пандемію коронавірусу скасували банкет Нобелівської премії. Про це повідомляє The Local у середу, 22 липня.
 
Як зазначає видання, банкет був відмінений уперше з 1956 року. Тоді його скасували, щоб уникнути запрошення радянського посла через репресії проти Угорської революції. Банкет був також скасований під час двох світових воєн і в 1907 і 1924 роках.
 
Банкет традиційно знаменує кінець так званого Нобелівського тижня, коли переможців року запрошують у Стокгольм на церемонію нагородження.
 
"Нобелівський тиждень не буде таким, як зазвичай, через нинішню пандемію. Це особливий рік, коли кожному потрібно робити жертви і пристосовуватися до зовсім нових обставин", - сказав глава Нобелівського фонду Ларс Хейкенстен.
 
Глава фонду додав, що лауреати та їхні роботи будуть вшановувати "по-різному", натякаючи, що переможці отримають нагороди у своїх країнах або в посольствах.
 
Зазначимо, що традиційно лауреати приєднуються до шведської королівської сім'ї і близько 1300 гостей на банкеті в мерії Стокгольма після церемонії нагородження - 10 грудня, в річницю смерті засновника премії Альфреда Нобеля. Цього року оголошення лауреатів (медицина, фізика, хімія, література, мир і економіка) відбудеться, як і заплановано, між 5 і 12 жовтня.
 
Нагадаємо, що в Чорногорії, яка колись перемогла COVID-19, оголосили епідемію. Влада ввела нові суворі заходи карантину, серед яких - обов'язковий масочний режим у приміщеннях і на вулиці.
 
Також повідомлялося, що в Іспанії спостерігається сплеск коронавірусу після скасування карантину. Кількість фіксованих випадків зросла на 400%. Рівень захворюваності істотно нижче за квітневі показники, але число хворих зростає.
 

 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Коронавірус
ВООЗ планує підписати угоду що запобігання пандемій
За тиждень від COVID-19 і грипу в Україні померли 28 людей
В Україну завезли 254 тис. доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
У МОЗ пояснили, чи сформувався в Україні "колективний" імунітет до COVID-19
Коронавірус в Україні: Омікрон витіснив Дельту й Альфу
СПЕЦТЕМА: Коронавірус
ТЕГИ: ШвецияНобелевская премиябанкетпандемия
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі