RU
 

ЄС виділить країнам-кандидатам на вступ 12,6 млрд євро

Корреспондент.net,  21 липня 2020, 10:09
0
291
ЄС виділить країнам-кандидатам на вступ 12,6 млрд євро
Фото: Getty Images

Країнами-кандидатами на вступ у ЄС є Туреччина, Албанія, Чорногорія, Сербія та Північна Македонія. А потенційними кандидатами є Боснія і Герцеговина та Косово.

Влада Євросоюзу передбачила в новому семирічному бюджеті спільноти на 2021-2027 роки виділення 12,6 млрд євро для країн-кандидатів і потенційних кандидатів на вступ. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на висновки саміту Євросоюзу у вівторок, 21 липня.

"Асигнування на Інструмент допомоги перед вступом, який допоможе бенефіціарам на шляху до виконання критеріїв вступу, складе 12,56 млрд євро", - йдеться в документі.

Кошти за програмою Інструменту допомоги перед вступом (ІРА) допомагають країнам, які є кандидатами або потенційними кандидатами на членство, реформувати свої політичні, економічні та правові системи для підготовки прав і обов'язків членства в Євросоюзі.

Країнами-кандидатами на вступ до ЄС є Туреччина, Албанія, Чорногорія, Сербія та Північна Македонія. А потенційними кандидатами є Боснія і Герцеговина та Косово.

Нагадаємо, вранці 21 липня лідери ЄС досягли домовленості про фонд відновлення економіки після пандемії обсягом 750 млрд євро і про довгостроковий бюджет обсягом понад 1 трлн євро.

Про досягнення домовленості стало відомо тільки на п'ятий день саміту ЄС, який спочатку планувався дводенним. Цей саміт став найдовшим в історії.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: ЕвропаЕСЕвросоюз
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі