RU
 

У Франції відклали скандальну пенсійну реформу

Корреспондент.net,  17 липня 2020, 18:55
0
232
У Франції відклали скандальну пенсійну реформу
Реформа не буде скасована

Прем'єр-міністр Франції Жан Кастекс усе одно стверджує, що пенсійна реформа не буде скасована.

 
Прем'єр-міністр Франції Жан Кастекс заявив, що переговори уряду та профспілок щодо суперечливої пенсійної реформи будуть відкладені до 2021 року, щоб зосередитися на відновленні економіки після коронокризи. Про це повідомляє Reuters.
 
Реформа, ініційована президентом Емманюелем Макроном, яка є наймасштабнішою зміною пенсійної системи з часів Другої світової війни, була зупинена в лютому пандемією.
 
Зміни пенсійної системи обурили профспілки і стали причиною масових протестів наприкінці минулого року. Рішення відкласти реформу частково направлено на те, щоб послабити цю напруженість, оскільки Франція бореться з економічними наслідками коронавірусу.
 
"Зараз пріоритетом є боротьба з кризою, за зайнятість і подолання безробіття", - сказав Кастекс після своєї першої зустрічі з представниками профспілок з тих пір, як він став прем'єр-міністром в цьому місяці.
 
Ще Кастекс повідомив, що реформа, яка включає в себе підвищення пенсійного віку на два роки до 64 років, не буде скасована. Відстрочка до президентських виборів 2022 року може послабити занепокоєння профспілок і виборців, але підірве і без того ослаблений авторитет Макрона як реформатора.
 
Реформа займає центральне місце в прагненні Макрона створити більш гнучку і конкурентоспроможну робочу силу. Але профспілки стверджують, що вона залишить пенсіонерів в гіршому становищі.
 
Нагадаємо, нещодавно у Франції послабили карантин і дозволили громадянам збиратися на масові заходи без отримання попереднього дозволу від влади, але не більше ніж п'ять тисяч осіб одночасно.
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: Францияпротестыреформа
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі