RU
 

У Німеччині продовжили обов’язкове носіння масок

Українська служба DW,  7 липня 2020, 07:08
0
1110
У Німеччині продовжили обов’язкове носіння масок
Фото: Imagо
У Німеччині продовжили обов’язкове носіння масок у транспорті та в магазинах

Відповідне рішення погодили міністри охорони здоров'я федеральних земель. Одне з обґрунтувань: у жителів країни не повинно виникати оманливе враження, ніби пандемія вже минула.

У боротьбі з поширенням коронавірсної інфекції в Німеччині вирішили продовжити обов’язкове носіння захисних масок у громадських місцях, зокрема у транспорті та в магазинах. Про це у понеділок, 6 липня, домовилися міністри охорони здоров'я 16-ти федеральних земель країни під час відеоконференції за участі федерального міністра охорони здоров'я ФРН Єнса Шпана (Jens Spahn). В якості одного з обґрунтувань рішення було вказано, що у жителів країни не повинно виникати оманливе враження, ніби пандемія вже минула, повідомляє агенція новин dpa з посиланням на учасників конференції.

Раніше цього дня канцлерка Німеччини Анґела Меркель (Angela Merkel) виступила категорично проти пропонованого скасування носіння захисних масок у громадських місцях. "Усюди, де в суспільному житті немає можливості дотримуватися мінімальної дистанції, маски є важливим засобом, від якого, з теперішньої точки зору, відмовлятися й надалі не потрібно", - переказав слова Меркель речник німецького уряду Штеффен Зайберт (Steffen Seibert).

Це також є "чіткою позицією" усього федерального уряду, наголосив Зайберт. "Тобто, в автобусі, метро чи закладах роздрібної торгівлі носіння масок має залишатися обов'язковим", - додав він.

Таким чином, федеральний уряд виступив проти ініціативи окремих земель, зокрема Мекленбургу-Передньої Померанії та Нижньої Саксонії, пом'якшити або ж скасувати обов'язкове носіння захисних масок у роздрібній торгівлі.

Позицію Меркель підтримали також керівники партнерів християнських демократів у урядовій коаліції - Християнсько-соціального союзу та Соціал-демократичної партії Німеччини. Також за збереження цього протиепідемічного заходу висловилися і глави урядів переважної більшості земель країни.

Тим часом лідер правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини" Тіно Крупалла (Tino Chrupalla) вимагав повністю скасувати обов'язкове носіння масок. За його словами, ефективність цього заходу з медичної точки зору є спірною, до того ж носіння масок б'є по роздрібній торгівлі, оскільки багато людей не мають бажання здійснювати покупки у масках. Цю аргументацію підтвердив і речник галузевого об'єднання роздрібної торгівлі, який вказав на відповідне дослідження щодо гірших настроїв покупців.

Меркель запевнила, що дотримується карантинних заходів

На початку поширення коронавірусної інфекції у Німеччині скептично ставилися до носіння захисних масок, уряд також не рекомендував їхнього використання. Тоді у країні спостерігався і дефіцит цього товару. Зміна позиції відбулася у квітні, коли водночас із певними послабленнями карантинних заходів уряди земель запровадили обов'язкове носіння масок у магазинах та транспорті, аргументуючи це необхідністю захисту оточуючих.

Джерело: Українська служба DW


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Коронавірус
AstraZeneca відкликає свою вакцину проти COVID-19 у всьому світі
Вчені розробили універсальну вакцину від коронавірусу - The Guardian
ВООЗ планує підписати угоду що запобігання пандемій
За тиждень від COVID-19 і грипу в Україні померли 28 людей
В Україну завезли 254 тис. доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
СПЕЦТЕМА: Коронавірус
ТЕГИ: пандемиямаски
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі