RU
 

З посвідчень особи у Нідерландах приберуть стать

Українська служба DW,  5 липня 2020, 09:35
0
391
З посвідчень особи у Нідерландах приберуть стать
У Нідерландах з посвідчень особи пропонують прибрати позначення статі

Громадяни повинні самі "створювати свою ідентичність і жити в повній свободі і безпеці", заявила міністр освіти і культури Нідерландів.

Посвідчення особи громадян Нідерландів у майбутньому не міститимуть позначення статі через "неважливість" цієї інформації. Цей параметр планується виключити з посвідчень особи у 2024-2025 роках. Про це йдеться в листі міністра освіти, культури і науки Нідерландів Інгрід ван Енгелсховен, відправленому в суботу, 4 липня до парламента країни.

За її словами, таким чином уряд хоче "там, де це можливо, відмовитися від необов'язкової реєстрації статі". Замість цього громадяни повинні "створити свою власну ідентичність і жити в повній свободі і безпеці", пояснила міністр.

ЛГБТ-спільнота вітає відмову від позначення статі

У листі ван Енгелсховен наголосила, що Нідерланди не є першою країною у світі, яка запровадить гендерно-нейтральні посвідчення особи: стать у таких документах не вказується і в ФРН. Водночас у закордонних паспортах категорія статі залишиться через правила ЄС.

Нідерландське об'єднання захисту прав лесбіянок, геїв, бісексуалів, трансгендерів й інтерсексуалів привітало плани уряду. "Це чудова новина для людей, які щодня стикаються з проблемами через такі позначення в їхніх документах", - йдеться в заяві.

"І це також хороша новина для тих, хто вважає, що вміст вашої білизни не турбує уряд або владу", - цитує заяву організації агенція AFP. Нагадаємо, перший крок до визнання третьої статі Нідерланди зробили у 2018 році, коли інтерсексуали отримали право не вказувати себе як чоловіка або жінку в своєму свідоцтві про народження.

Джерело: Українська служба DW


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі