RU
 

У США бомбардувальник втратив гіперзвукову ракету - ЗМІ

Корреспондент.net,  10 червня 2020, 13:21
0
484
У США бомбардувальник втратив гіперзвукову ракету - ЗМІ
Фото: U.S. Air Force
Інцидент стався зі стратегічним бомбардувальником B-52 Stratofortress

Ракета розробляється Управлінням перспективних дослідницьких проектів Пентагону спільно з ВПС США, стверджують джерела.

 
Американський стратегічний бомбардувальник B-52H Stratofortress під час випробувань в повітрі втратив прототип гіперзвукової ракети, створюваної в рамках програми Hypersonic Air-breathing Weapon Concept (HAWC). Про це напередодні повідомило видання Aviation Week.
 
 
Відомо, що ракета розробляється Управлінням перспективних дослідницьких проектів Пентагону (DARPA) спільно з ВПС США.
 
Під час польоту ракета випадково відокремилася від літака, після чого була знищена над сухопутним випробувальним полігоном. Згідно з інформацією видання, інцидент стався з бомбардувальником, приписаним до 419-ї льотно-випробувальної ескадрильї на авіабазі Едвардс ВПС США в Каліфорнії. Причини того, що сталося, зараз розслідуються.
 
Відзначається, що програма розробки цієї гіперзвукової ракети відстає від плану на кілька місяців. Перші льотні випробування повинні були пройти в 2019 році. Спочатку DARPA вибрало для розробки ракети компанію Lockheed Martin, але пізніше американська військово-промислова компанія Raytheon представила свою змінену ракету, яка справила враження на Пентагон.
 
У березні нинішнього року повідомлялося, що в США успішно завершилися другі випробування тактичної гіперзвукової ракети PrSM. Її розробила компанія Lockheed Martin.
 
Також повідомлялося, що в США розроблять перехоплювач Glide Breaker для знищення гіперзвукових ракет у верхніх шарах атмосфери.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: армия и вооружениеСШАсамолетракетаракетыоружиеавариясамолеты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі