RU
 

COVID-19: у Новій Зеландії скасовують обмеження

Українська служба DW,  8 червня 2020, 09:33
0
150
COVID-19: у Новій Зеландії скасовують обмеження
Прем'єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн оголосила про скасування обмежень

У Новій Зеландії оголосили про скасування обмежень через COVID-19 після заяви про відсутність активних випадків інфікування. Утім, залишається прикордонний контроль та необхідність проходження карантину.

Влада Нової Зеландії оголосила у понеділок, 8 червня, про скасування всіх обмежень, запроваджених через епідемію коронавірусу, окрім закриття кордону. Уряд, зокрема, з вівторка також скасовує вимоги про дотримання відстані між людьми та обмеження щодо кількості людей. Це, у свою чергу, передбачає відновлення масових заходів, зазначає агенція dpa.

Водночас попри скасування внутрішніх обмежень, зберігатимуться перевірки на кордоні та необхідність проходження самоізоляції і карантину, уточнила прем'єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн.

Останній новий випадок зараження COVID-19 зафіксували 17 днів тому. Єдиний активний випадок інфікування був у жінки з Окленда. Утім, протягом останніх 48 годин у неї не виявили симптомів вірусу та її оголосили такою, що вже одужала. Тепер жінка вже може не дотримуватися самоізоляції, заявили у міністерстві охорони здоров'я Нової Зеландії.

Всього у країні зафіксували 1504 підтверджених та ймовірних випадки інфікування коронавірусом. Його жертвами стали 22 людини.

Джерело: Українська служба DW

 


Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

 

СПЕЦТЕМА: Коронавірус
ТЕГИ: карантин
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі