RU
 

COVID-19: Бразилія обмежила доступ до статистики захворюваності

Українська служба DW,  7 червня 2020, 16:52
0
321
COVID-19: Бразилія обмежила доступ до статистики захворюваності
Президент Бразилії Жаір Болсонару

Уряд Бразилії припинив публікувати дані про загальну кількість смертей та інфікувань коронавірусом. Критики називають це рішення спробою приховати справжню кількість жертв у країні.

Уряд Бразилії у суботу, 6 червня, припинив оприлюднювати загальну інформацію про кількість інфікованих та жертв COVID-19. Урядовці пішли на цей крок після кількох місяців критики з боку експертів, які стверджують, що статистика Бразилії неповна, а в деяких випадках мають місце маніпуляції, повідомляє агенція АР.

Міністерство охорони здоров'я Бразилії 5 червня закрило доступ до сайту, на якому відомство публікувало щоденні, щотижневі та щомісячні дані про зараження та смертність у бразильських штатах.

Наступного дня міністерство відновило доступ до цього сайту, але даних щодо загальної кількості інфікувань у штатах та загалом у країні вже не було. Тепер на сайті показують лише дані за попередні 24 години.

Того ж дня президент Бразилії Жаір Болсонару заявив, що показник загальної кількості хворих і померлих "не є репрезентативним" для поточної ситуації в країні. Крім того, в оточенні Болсонаро стверджують, що з деяких штатів надходили до міністерства охорони здоров'я дані з перебільшеною кількістю жертв.

За останню добу уряд Бразилії повідомив про 27 075 нових випадків інфікування коронавірусом та 904 смерті від нього. З їхнім урахуванням всього у країні офіційно зареєстрували 672 846 заражень COVID-19 та 35 930 жертв, свідчать дані Університету Джонса Хопкінса.

Бразилія посідає друге місце у світі після США за кількістю інфікованих та третє місце після США та Великобританії за числом жертв коронавірусу.

Болсонару погрожує виходом Бразилії з ВООЗ

 

Джерело: Українська служба DW

 

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: статистика
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі