RU
 

Конгрес США підтримав санкції проти Китаю

Корреспондент.net,  28 травня 2020, 09:58
0
194
Конгрес США підтримав санкції проти Китаю
Фото: belvpo.com
Конгрес проголосував за санкції проти Китаю

Документ, прийнятий палатою представників, передбачає введення санкцій проти КНР за утиски уйгурів та інших груп мусульман.

У нижній палаті Конгресу США майже одноголосно прийняли законопроект, який дозволяє вводити санкції щодо китайських посадових осіб, які утискають уйгурів і інші групи мусульман у Сіньцзян-Уйгурському автономному районі (СУАР) КНР. Про це в четвер, 28 травня, повідомляє ТАСС.

Зазначається, що 413 конгресменів виступили на підтримку ініціативи і тільки один проти.

Уперше за всю 231-річну історію палати представників голосування тривало у віддаленому форматі, який дозволяє голосувати одному конгресмену від імені кількох своїх однопартійців. Таким чином проголосував 71 демократ. Республіканці виступають різко проти такої форми голосування.

Законопроект, який в середині травня був одноголосно схвалений Сенатом, зобов'язує президента Дональда Трампа вжити суворих заходів у відповідь на утиски уйгурської меншини в Китаї. Тепер ініціатива буде спрямована на підпис главі держави. Трамп досі не висловив свого ставлення до законопроекту, лише пообіцявши його "вивчити найретельнішим чином".

Автором законопроекту виступив сенатор-республіканець (від штату Флорида) Марко Рубіо. Санкції, зокрема, мають на увазі відмову від видачі віз і заморожування власності, що перебуває на території США.

Концтабори для мільйонів уйгурів. Що знайшли в КНР

Наприкінці минулого року повідомлялося, що Китай знищує докази репресій проти уйгурів.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

 

ТЕГИ: СШАКитайконгресссанкции
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі