RU
 

Газпром знизить ціну на газ для Грузії на 15%

Корреспондент.net,  26 травня 2020, 19:31
0
285
Газпром знизить ціну на газ для Грузії на 15%
Грузія домовилася з Газпромом про зниження ціни на газ на 15%

Країна домовилася про зниження ціни з російською компанією, але вартість імпортованого газу не уточнюється.

 
Грузія переглянула діючий контракт з Газпромом про постачання газу і домовилися про зниження ціни на 15%. Про це заявила міністр економіки та сталого розвитку Грузії Натія Турнава у вівторок, 26 травня.
 
"З урахуванням посиленої конкуренції і того, що в світі ціни на нафтопродукти падають, ми сьогодні переглянули контракт з "Газпромом", що посприяє зниженню ціни на газ. Виходячи з комерційної таємниці, я не називатиму вам конкретних цифр, проте скажу, що ціна на природний газ буде знижена, приблизно, на 15%", - повідомила Турнава.
 
Відзначимо, що в квітні минулого року міністр економіки та сталого розвитку Грузії Георгій Кобулія повідомив про підписання контракту з Газпромом про закупівлю газу в малих кількостях. Тоді Грузія закупила у РФ 160 млн кубометрів газу, що склало близько 5% від загального обсягу імпорту. Цього року країна планує купити у Газпрому близько 170 млн кубометрів газу.
 
Нагадаємо, що раніше ціни на газ у Європі впали на 20% за день. На найбільшому хабі в Європі вартість газу впала нижче від рівня ціни "на свердловині" в Росії.
 
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: газГрузияГазпромцена
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі