RU
 

Лукашенко обговорить із Сі Цзіньпіном ракетобудування

Корреспондент.net,  25 травня 2020, 05:32
0
258
Лукашенко обговорить із Сі Цзіньпіном ракетобудування
Олександр Лукашенко наказав створити білоруську ракету

Білоруський лідер зажадав продовжити розробку вітчизняних ракет, щоб піти від зовнішньої залежності.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що має намір обговорити з главою КНР Сі Цзіньпіном перспективи спільного ракетобудування. Відповідний сюжет був показаний 24 травня в ефірі телеканалу ОНТ.

Зазначається, що 22 травня Лукашенко відвідав дослідно-випробувальну ділянку під Мінськом, де йому доповіли про розвиток ракетобудування в країні.

Зараз в Білорусі освоєне складання китайських ракет і йде розробка власного озброєння, здатного вражати цілі на дальності до 300 кілометрів.

Лукашенко поставив завдання розробити білоруську ракету, і розробники запевнили президента, що до вересня повинен з'явитися перший дослідний зразок.

"Нам потрібна своя ракета. Ми не можемо створювати зброю, за якою ми будемо залежати від інших країн. Ніхто нам цю зброю просто так не дасть. Це нам ще пощастило домовитися з китайцями, їм треба поклонятися за це. Але далі залежності цієї бути не має", - сказав він.

При цьому голова Державного військово-промислового комітету Білорусі Роман Головченко зазначив, що "китайські товариші, коли почали розуміти, що у нас щось виходить (в розробці ракет) і ми знижуємо рівень залежності від них, в тому числі в закупівлі елементів, почали такі східні хитрощі".

"Добре, давайте тоді на моєму рівні якимось чином найближчим часом переговоримо - я із Сі Цзіньпіном готовий переговорити на цю тему (спільне ракетобудування - ред.). Не думаю, що це буде великою проблемою", - наголосив Лукашенко.

Він також зазначив, що розуміє китайську сторону, "і вони, і ви бізнесмени".

"Вони десь намагаються віджати. Але є ж і інші важелі", - додав він.

Лукашенко побачив ознаки нового переділу планети


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: БеларусьЛукашенкоКитайракеты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі