RU
 

Меркель закинула Росії хакерські атаки на Бундестаг

Українська служба DW,  14 травня 2020, 07:51
0
264
Меркель закинула Росії хакерські атаки на Бундестаг
Фото: Image
Анґела Меркель відповідає в Бундестазі на запитання депутатів

У Німеччини є "серйозні докази" причетності російських хакерів до кібератаки на Бундестаг, заявила Анґела Меркель. У 2015 році була викрадена частина листування з депутатського офісу канцлерки.

Берлін має "серйозні докази" причетності російських хакерів до кібератаки на Бундестаг у 2015-му році. Про це канцлерка ФРН Анґела Меркель повідомила в середу, 13 травня, у відповідь на запитання депутатів Бундестагу. Німеччина залишає за собою право вжити "заходів, у тому числі щодо Росії", у відповідь на такі "обурливі" дії, зазначила Меркель.

За словами канцлерки, російська сторона застосовує стратегію "гібридної війни", частиною якої є "дезорієнтація" і "перекручування фактів". Це необхідно брати до уваги, додала Меркель. За її словами, вона і надалі намагатиметься зберегти добрі стосунки з Росією, тому вважає за необхідне докладати дипломатичних зусиль. Однак, за словами Меркель, такі інциденти заважають "довірливій співпраці".

Хакери можуть бути пов'язані з Головним управлінням генштабу ЗС Росії

Унаслідок кібератаки на внутрішні мережі Бундестагу у 2015 році було викрадено кілька гігабайт даних, у тому числі велика кількість електронних листів із депутатського офісу канцлерки. Комп'ютерну систему Бундестагу довелося відключити на кілька днів із метою безпеки. Експерти Федерального відомства з кримінальних справ (BKA) і Федерального відомства з безпеки у сфері інформаційних технологій (BSI) частково реконструювали тодішні події й дійшли висновку, що до викрадення листування можуть бути причетні хакери, пов'язані з Головним управлінням генштабу збройних сил Росії (колишнім ГРУ).

Росія витуряє німецьких дипломатів

На початку травня стало відомо, що прокуратура Німеччини видала ордер на арешт російського хакера Дмитра Бадіна, якого німецькі правоохоронці підозрюють в атаці на Бундестаг. Його також розшукує Федеральне бюро розслідувань США як учасника угрупування, підозрюваного у втручанні в вибори президента.

Джерело: Українська служба DW


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: Росіяхакератака БундестагАнгела Меркель
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі