RU
 

В Афганістані заявили про можливе вбивство мігрантів в Ірані

Корреспондент.net,  4 травня 2020, 06:19
0
176
В Афганістані заявили про можливе вбивство мігрантів в Ірані
Фото: wikipedia.org
Річка Харіруд розділяє Афганістан і Іран

Афганістан підозрює, що щонайменше 70 афганців, які намагаються проникнути в Іран з афганської провінції Герат, були побиті іранськими прикордонниками і втоплені в річці Харіруд.

Кабул перевірить інформацію про загибель афганських мігрантів в Ірані. За повідомленнями місцевих ЗМІ, в п'ятницю афганці потонули в річці при спробі нелегально потрапити до Ірану. Нібито іранські прикордонники побили їх і змусили стрибнути в річку Харіруд. Про це в неділю, 3 травня, повідомляє Reuters.

Разом з тим, влада Ірану спростовує звинувачення, не заперечуючи факт смерті нелегальних мігрантів. Вони вважають, що ті загинули, будучи на території Афганістану.

Річка Теджен або як її ще називають Харіруд є кордоном між Іраном і афганською провінцією Герат, яку нелегали часто перетинають, щоб потрапити за кордон.

В Ірані проживають приблизно три мільйони громадян Афганістану. Це біженці і гастарбайтери.

Раніше в Індії кілька сотень робочих мігрантів побилися з поліцією під час карантину. Люди, доведені безробіттям до відчаю, вимагали від влади надати їм безкоштовний транспорт, який доставив би їх додому.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

 

ТЕГИ: АфганистанИрансмертьмигрантынелегальные мигранты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі