RU
 

Пандемія коронавірусу. Головні новини 22 квітняСюжет

Корреспондент.net,  22 квітня 2020, 21:00
0
856
Пандемія коронавірусу. Головні новини 22 квітня
Похорон загиблого від коронавірусу в Еквадорі

Продовження карантину в Україні, плани на літню відпустку, випробування українських ліків на людях, неминуча друга хвиля епідемії.

 
Корреспондент.net зібрав найактуальнішу і важливу інформацію про поширення коронавірусної інфекції на 22 квітня 2020 року.
 
 
Ситуація в Україні
 
 
- В Україні зафіксовано 467 нових випадків зараження. З початку пандемії померли 174 пацієнти з коронавірусом. За добу померли 13 осіб. Всього в Україні зафіксовано вже 6592 лабораторно підтверджених випадки зараження коронавірусом, з яких - 1245 працюють в медустановах.
 
- Кабінет міністрів продовжив карантин до 11 травня. Знімати обмеження будуть поступово. В першу чергу відкриють парки і непродовольчі магазини.
 
- Уряд встановив допомогу по частковому безробіттю на період карантину в розмірі двох третин окладу, але не більше мінімальної зарплати. В Україні через карантин роботи позбулися два мільйони людей.
 
- В Україні починаються клінічні дослідження препарату від коронавірусу власного виробництва.
 
 
- В Україні навчальний рік закінчиться в дистанційному режимі.
 
- Українці, які вирішили стати донорами крові, тепер зможуть їздити в громадському транспорті.
 
- Євросоюз вирішив виділити Україні 1,2 мільярда євро підтримки через коронавірус.
 
- У Києві новий спалах коронавірусу стався в Голосіївському монастирі: заразилися 12 ченців.
 
- Корреспондент.net розбирався, коли і куди українці зможуть поїхати у відпустку на тлі продовження карантину і закритих кордонів європейських країн.
 
 
Ситуація у світі
 
 
- У Німеччині почали тестувати вакцину проти SARS-CoV-2 на людях.
 
- Вчені з німецького Інституту вірусології і досліджень в області ВІЛ в Університеті Бонна вважають, що повітряно-крапельний шлях - найвірогідніший шлях зараження коронавірусом.
 
- Американський президент Дональд Трамп призупинив видачу віз на два місяці.
 
- Світ може зіткнутися з голодом "біблійного масштабу" вже через кілька місяців, якщо вчасно не вжити заходів щодо забезпечення продовольчої безпеки, вважають в ООН.
 
- Литва ще на два тижні продовжила карантин - до 11 травня. Незважаючи на це, влада ослабила низку обмежень. Так, в республіці заборонена робота закладів громадського харчування та інших місць розваг, якщо вони не працюють на винос і доставку.
 
Але кафе і ресторанам дозволено працювати на відкритих майданчиках. Крім того, заборона на роботу б'юті-галузі не поширюється на послуги з догляду за волоссям та нігтями, якщо потік клієнтів в салоні обмежений.
 
Можуть бути відкриті спортивні майданчики, зоопарки, ботанічні сади, бібліотеки, музеї, торговельні центри. Дозволено складати іспити на водійські права і проходити авіаційну підготовку. При цьому люди зобов'язані носити маски в громадських місцях.
 
- США очікують, що епідемія коронавірусу в наступному році буде ще більш складна.
 
- У Китаї закрили десятимільйонне місто Харбін через підтверджені 52 випадки зараження.
 
- Влада Британії заявила про подолання піку епідемії.
 
- Друга хвиля зараження новим коронавірусом неминуча, тому послаблювати заходи ізоляції країнам потрібно дуже обережно, щоб системи охорони здоров'я могли впоратися з новими хворими, заявили британські експерти.
 
 
 
Що відбувається з економікою
 
 
- Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings погіршило прогноз падіння глобального ВВП в 2020 році до 3,9 відсотка, що вдвічі нижче раніше прогнозованих 1,9 відсотка. У повідомленні агентства те, що відбувається, названо "безпрецедентною рецесією".
 
- Вартість нафти Brent з постачанням в червні впала нижче 16 доларів за барель, до рівня грудня 1999 року.
 
 
Загиблі і заражені: статистика
 
 
Згідно з актуальними даними Університету Джонса Гопкінса, всього у світі заразилися більш 2,59 мільйона осіб, більше 179,7 тисячі померли.
 
  • 1. США - 826,1 тисячі
  • 2. Іспанія - 208,3 тисячі
  • 3. Італія - ​​183,9 тисячі
  • 4. Франція - 159,3 тисячі
  • 5. Німеччина - 148,9 тисячі
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
СПЕЦТЕМА: СюжетиКоронавірусКарантин у Києві та Україні
ТЕГИ: эпидемияпандемиякарантин
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі