RU
 

Коронавірус і футбол. Як фанати підтримують свої команди в НімеччиніСюжет

Українська служба DW,  18 квітня 2020, 14:37
0
246
Коронавірус і футбол. Як фанати підтримують свої команди в Німеччині
Матчі Бундесліги із середини березня проводять за порожніх трибун

Через епідемію COVID-19 масові заходи в Німеччині заборонені до 31 серпня. Матчі Бундесліги вперше в історії проводять за порожніх трибун. Футбольні фанати вигадали творчі способи поліпшити настрій на стадіонах.

Що означає гра без глядачів, на початку березня дізналися футболісти клубів 1. FC Köln та Боруссії Менхенґладбах. Уперше в історії Бундесліги команди змагалися за порожніх трибун. Гра без фанатів "лякає", розповів агенції dpa суддя Деніз Айтекін. "Це не той футбол, якого ми хочемо", - сказав тренер Боруссії Марко Розе. Навіть попри те, що Боруссія обіграла Кельн із результатом 2:1.

Масові заходи в Німеччині заборонені щонайменше до 31 серпня. Футбольні клуби і фанати вдаються до творчих ідей, щоб поліпшити настрій на стадіонах, пише в суботу, 18 квітня, інформагенція dpa.

Картонні вболівальники

Фани Borussia Mönchengladbach замовляють друк картонних фігур із фотографіями власних облич. Картонних "уболівальників" розміщують на трибунах під час матчів Боруссії. Ініціатори кажуть, що до проекту долучилися понад тисяча учасників.

Прихильники 1. FC Köln вирішили подбати про те, щоб під час матчів улюбленої команди трибуни прикрашали банери, прапорці і плакати. Футбольний клуб підтримав ідею.

Підтримка у смартфоні

Тим часом у Німеччині розробляють мобільний додаток, який дозволить гравцям чути вболівальників під час матчів. Додаток пропонує користувачам тиснути на кнопки з різними звуками: овації, крики для підтримки тощо. Ідея така: користувачі тиснуть на кнопки, коли дивляться матчі по телевізору або онлайн. Звуки наживо транслюють на стадіоні з репродукторів. Що більше людей тиснуть, то більше галасу! Розробники додатка проводять переговори з різними клубами Бундесліги. Коли саме програму оприлюднять, поки невідомо.

Чемпіонат мусить тривати

Через пандемію коронавірусу матчі Бундесліги проводять без глядачів із середини березня. Раніше таке було тільки у Другій лізі та нижчих за рангом лігах. Причиною недопуску фанатів щоразу була їхня поведінка.

Зупинити чемпіонат - не варіант, каже президент Німецької футбольної ліги Крістіан Зайферт. "Є контракти, спортивні результати. Одні команди піднімаються в турнірній таблиці, інші - опускаються. Ми працюємо за чітко спланованим календарем", - розповів він.

Проведення матчів за порожніх трибун - розкіш, яку можуть собі дозволити далеко не всі клуби. Як повідомляє онлайн-версія німецької газети FAZ, продаж квитків становить лише 13 відсотків загального доходу клубів вищої ліги. Топ-клуби значно менше залежать від глядачів, ніж клуби нижчих ліг.

Найбільші доходи топ-клуби отримують від маркетингу (37%), спонсорів (21%) та трансферів (17%). У клубів другої Бундесліги доходи від продажу квитків становлять вже 17%, третьої - 21%. У скрутному становищі опиняються передусім клуби третьої Бундесліги, адже їхня частка доходів від маркетингу значно менша.

Джерело: Українська служба DW

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: футбол
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі