RU
 

Великі кредитори заморозять борги бідним країнам

Корреспондент.net,  14 квітня 2020, 20:35
0
901
Великі кредитори заморозять борги бідним країнам
Фото: АР
Міжнародні кредитори заморозять обслуговування кредитів

Підтримку щодо тимчасового припинення обслуговування боргів отримають 76 країн, 40 з них розташовані в Африці на південь від Сахари.

 
Великі міжнародні кредитори тимчасово заморожують боргові зобов'язання для ряду малозабезпечених країн на загальну суму в 20 млрд доларів у зв'язку з пандемією коронавірусу, повідомив міністр економіки і фінансів Франції Брюно Ле Мер, пише France-Presse.
 
"Ми домоглися мораторію на (стягування) боргів на рівні двосторонніх кредиторів і приватних кредиторів на загальну суму в 20 млрд доларів", - заявив політик.
 
За його словами, готовність призупинити обслуговування боргів, але не пробачити їх зовсім, висловили учасники Паризького клубу (неофіційна міжурядова організація країн-кредиторів) та Групи двадцяти (G20), в тому числі Китай. Франція готова надати відстрочку за боргами на суму в 1 млрд. євро.
 
Таким чином підтримку отримають 76 країн, 40 з них розташовані в Африці на південь від Сахари. Загальний розмір їх заборгованостей становить 32 млрд.доларів. Зараз ведуться переговори про відстрочку виплат за рештою 12 млрд боргів, більша частина яких припадає на Світовий банк.
 
Паралельно повідомлялося, що Міжнародний валютний фонд списав частину боргів 25 найбідніших країн.
 
Нагадаємо, ЄС віддасть останні гроші з бюджету 2020 року на боротьбу з пандемією.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: долгипандемияфинансированиекредиторы
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі