RU
 

Американські дипломати попереджали про проблеми в лабораторії Уханя

Корреспондент.net,  14 квітня 2020, 19:01
0
1608
Американські дипломати попереджали про проблеми в лабораторії Уханя
Фото: cont.ws
Дипломати забили тривогу ще в 2018 році

Американські дипломати занепокоїлися побаченим у китайському інституті вірусології у 2018 році.

 
Співробітники посольства США в Китаї задовго до появи коронавірусу попереджали про проблеми з безпекою в лабораторії в Ухані, повідомляє The Washington Post.
 
Пару років тому посольство США в Пекіні направило співробітників в інститут вірусології в Ухані. Співробітники посольства відвідували інститут кілька разів.
 
"Те, що американські дипломати дізналися під час своїх візитів, настільки їх стурбувало, що вони направили до Вашингтона дві дипломатичні депеші", - йдеться в повідомленні.
 
У депешах ішлося про проблеми з безпекою і управлінням в лабораторії інституту вірусології. Зокрема, в ній спостерігався брак добре навчених фахівців, які могли працювати в лабораторії з таким високим ступенем загрози зараження, зазначали вони. Дипломати пропонували приділити лабораторії більше уваги і посилити її підтримку з боку США.
 
Одна з депеш потрапила в розпорядження оглядача The Washington Post Джоша Рогина. У ній сказано, що в лабораторії працюють над коронавірусом у кажанів, а його потенційна передача людині викликає загрозу нової пандемії.
 
Вчені неодноразово заявляли, що поки немає доказів того, що COVID-19 був створений штучно. Вони вважають, що вірусом людина заразилася від тварини, зазначає автор статті.
 
Однак науковий співробітник Школи інформації при Каліфорнійському університеті в Берклі Сяо Цян вважає, що в принципі вірус міг бути створений саме в лабораторії в Китаї.
 
"У депеші йдеться, що вже давно існують побоювання з приводу можливої ​​загрози громадському здоров'ю, яка могла виникнути через дослідження цієї лабораторії, якщо вони не були належним чином проведені і захищені", - сказав він.
 
Протягом останніх двох місяців депеші від 2018 року знову почали циркулювати в адміністрації США, оскільки офіційні особи обговорювали, чи може лабораторія бути джерелом пандемії, зазначає The Washington Post.
 
Як повідомлялося, китайські біологи також заявляли, що коронавірус поширився з лабораторії в Ухані.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: СШАКитайлаборатория
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі